Κορονοϊός – Τσιόδρας: Αδύνατον να ελεγχθεί η διασπορά του ιού – Η μάσκα μόνη μας επιλογή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Τσιόδρας: Αδύνατον να ελεγχθεί η διασπορά του ιού – Η μάσκα μόνη μας επιλογή

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για το σημερινό αρνητικό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.

Σε 1.259 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, το τελευταίο 24ωρο όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (27/10) ο ΕΟΔΥ. Για το σημερινό αρνητικό αυτό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας «η διασπορά του κορονοϊού είναι αδύνατον να ελεγχθεί».

«Θέλω με ήρεμη συνείδηση να πω ότι δεν χάνουμε την ελπίδα μας, εξακολουθούμε να παλεύουμε ως πολίτες με τα μέτρα που διευκολύνουν τη ζωή μας, που επιτρέπουν την κοινωνική ζωή χωρίς το απαγορευτικό, που έχει τεράστιες κοινωνικές συνέπειες» υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown.

«Δεν μπορούμε να μπούμε στην συνείδηση του απέναντι. Η προσωπική επιλογή του καθενός θα καθορίσει το πώς θα κινηθεί η πανδημία», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να μιλήσει η φωνή της συνείδησης. Η αθώα και ανέμελη συμπεριφορά των παιδιών μας δεν πρέπει να επιτρέψει να μεταδοθεί ο ιός και η γρίπη στους ευπαθείς. Είναι ώρες ευθύνης και συνείδησης, είναι ώρα να μιλήσουν οι καρδιές». Όπως είπε η μάσκα είναι η μοναδική επιλογή.

«Η μάσκα είναι η μοναδική επιλογή που έχουμε. Την βγάζουμε μόνο για να φάμε (όταν είμαστε με άλλον). Στα μέσα μεταφοράς είναι ασφυκτικές οι συνθήκες, το κατανοώ, αλλά είναι αδύνατο τώρα να τα αναπτύξουμε περισσότερο» τόνισε.

Πηγή – newsbomb

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr