Κορυφώνεται η έξοδος Αθηναίων για το Πάσχα: Παρατηρείται 30% αύξηση κίνησης στα λιμάνια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορυφώνεται η έξοδος Αθηναίων για το Πάσχα: Παρατηρείται 30% αύξηση κίνησης στα λιμάνια

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα προς τα νησιά και την ηπειρωτική χώρα.

Παρά τα… τσουχτερά ναύλα, από νωρίς σήμερα το πρωί γινόταν το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά. Εκατοντάδες κόσμος, ανάμεσά τους και πολλοί τουρίστες, βρέθηκαν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας προκειμένου να αναχωρήσουν για τα ελληνικά νησιά για τις ημέρες του Πάσχα. Όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες από τα πρακτορεία Eurokinissi και Intimenews, σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές έξω από τα πλοία κυρίως με προορισμό τα νησιά των Κυκλάδων.

Η έξοδος των εκδρομέων γίνεται μεν κάτω από σχετικά καλές καιρικές συνθήκες, ωστόσο τις επόμενες ημέρες οι μετεωρολόγοι «βλέπουν» αστάθειες, κάτι που σημαίνει ότι σε ορισμένες περιοχές την Κυριακή του Πάσχα το σούβλισμα του οβελία θα χρειαστεί γίνει κάτω από κάποιο υπόστεγο ή άλλη κατασκευή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί αύριο, Μεγάλη Παρασκευή (3/5), καθώς και το Μεγάλο Σάββατο (4/5), ημέρες κατά τις οποίες παραδοσιακά υπάρχει η μαζικότερη έξοδος από την πρωτεύουσα. Πάντως, η Αθήνα έχει ήδη αδειάσει αρκετά, αφού η κυκλοφορία σε κεντρικούς οδικούς άξονες -όπου καθημερινά υπάρχει συμφόρηση- έχει ομαλοποιηθεί.

Για σήμερα προγραμματίστηκαν 22 δρομολόγια από τον Πειραιά, με 25.574 αναχωρήσεις επιβατών, ενώ από το λιμάνι Ραφήνας 10 απόπλοι, με 10.870 επιβάτες. Η κίνηση υπολογίζεται ότι είναι αυξημένη κατά 70% σε σχέση με το 2021 και κατά 30% σε σχέση με πέρυσι.

Κέρκυρα, Σαντορίνη, Πάτμος και Τήνος, αλλά και κοντινότερα νησιά όπως το Αγκίστρι και η Αίγινα, αναμένεται να «βουλιάξουν» από κόσμο το επόμενο διάστημα.

Αυξημένη κίνηση σε ΚΤΕΛ και σε εθνικές οδούς

Παρόμοιες εικόνες καταγράφονται και στα ΚΤΕΛ Κηφισού, εκεί όπου τα λεωφορεία αναχωρούν ακατάπαυστα προς τα χωριά της Ελλάδας. Ωστόσο, αρκετοί είναι και οι πολίτες που για την έξοδό τους από τα αστικά κέντρα χρησιμοποιούν ΙΧ, και γι’ αυτόν τον λόγο η κίνηση στις εξόδους των Εθνικών Οδών Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας είναι από το πρωί αρκετά αυξημένη.

Σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην Αττική Οδό. Το παρακάτω βίντεο του iefimerida.gr με τις ατελείωτες ουρές ΙΧ είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί.

Χαμηλές ταχύτητες στον Ασπρόπυργο

Σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας Αττικής, αυτήν την ώρα τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες στη λεωφόρο Αθηνών από το Παλατάκι μέχρι τα διυλιστήρια Ασπροπύργου, καθώς και στη λεωφόρο Σχιστού προς Σκαραμαγκά. Επίσης, αρκετή κίνηση υπάρχει και στην Αττική Οδό, από Μαραθώνος έως Μεταμόρφωση και στην Περιφερειακή Υμηττού στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Παράλληλα, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα ανόδου του Κηφισού.

Καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια της Ελευσίνας, όπου λειτουργούν πάνω από 20 θυρίδες για την εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση στο οδικό κομμάτι από τα διόδια έως την Κινέτα.

Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες.

Σε ισχύ απαγόρευση κίνησης φορτηγών

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις 06:00 σήμερα, 47.343 οχήματα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 35.485 προς Λαμία. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι είχαν φύγει προς Κόρινθο 44.430 οχήματα και 34.968 προς Λαμία.

Υπενθυμίζεται, ότι από τις 15:00 έως τις 22:00 σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και από τις 06:00 έως τις 16:00 αύριο Μεγάλη Παρασκευή ισχύει για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr