Κρούσματα: Πάνω από 6.000 οι μολύνσεις σήμερα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρούσματα: Πάνω από 6.000 οι μολύνσεις σήμερα

Τα κρούσματα σήμερα Δευτέρα 06 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6.000.

Κρούσματα: Ανησυχία για την ικανότητα της νέας παραλλαγής Όμικρον, να διαφεύγει της φυσικής ανοσιακής προστασίας προκαλεί στους επιστήμονες η πρώτη σχετική μελέτη, που δείχνει ότι το νέο στέλεχος συνδέεται με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό επαναλοιμώξεων, τριπλάσιο σε σχέση με τα προηγούμενα επιδημικά κύματα.

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν σήμερα, με τα δύο νέα κρούσματα της Όμικρον στην Αθήνα. Συνολικά οι μολύνσεις στη χώρα μας με την μετάλλαξη από την Μποτσουάνα είναι τρία. O Αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε πως, εάν η Όμικρον ξεφύγει από την τεχνική και την φυσική ανοσία, θα έχουμε τριπλασιασμό κρουσμάτων και θανάτων στη χώρα.

«Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε πλήρη εικόνα για το πως θα κινηθεί το νέο στέλεχος. Ωστόσο, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα επικρατήσει στη χώρα. Στην περίπτωση που ξεφύγει από τα εμβόλια, θα έχουμε ένα ισχυρό πέμπτο κύμα, με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων. Υπάρχει ένα σενάριο πως η Όμικρον προκαλεί σοβαρή και κρίσιμη νόσο όχι μόνο σε ανεβολίαστους αλλά και σε νοσήσαντες ή εμβολιασμένους, υπάρχουν όμως μικρές πιθανότητες να επαληθευτεί», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr.

Ο καθηγητής συνέχισε λέγοντας πως, σήμερα Δευτέρα 06 Δεκεμβρίου τα νέα κρούσματα που αναμένεται να ανακοινώσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, το απόγευμα θα κυμανθούν από 5.900 έως 6.400, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα.

Να υπενθυμίσουμε πως, χθες Κυριακή 05 Δεκεμβρίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 3.526 νέα περιστατικά Covid-19 στην Ελλάδα. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 715 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 79 νέοι θάνατοι.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr