Κρούσματα σήμερα: Πάνω από 6.300 οι νέες μολύνσεις – Αγωνία για τους θανάτους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρούσματα σήμερα: Πάνω από 6.300 οι νέες μολύνσεις – Αγωνία για τους θανάτους

α κρούσματα σήμερα Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεπερνούν τα 6.300.

Μάχη μέχρι τελικής πτώσεως δίνουν οι γιατροί κάθε μέρα στα νοσοκομεία της χώρας. Οι αριθμοί πιέζουν και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν λιγοστεύουν.

Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα ώθησε την κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, ωστόσο αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε εμβολιασμένους και μη, καθώς ο πρωθυπουργός στην χθεσινή εισαγωγική του ομιλία, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16/1, αλλιώς θα τους επιβάλλεται 100 ευρώ πρόστιμο τον μήνα.

Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ χθες Τρίτη 30 Νοεμβρίου, ανέρχονται σε 7.486 το τελευταίο 24ωρο, ενώ μεγάλη είναι η ανησυχία και για τις αντοχές του ΕΣΥ, καθώς οι διασωληνωμένοι έφτασαν στους 664.

Σήμερα Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου τα νέα κρούσματα που αναμένεται να ανακοινώσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, το απόγευμα θα κυμανθούν από 6.300 έως 6.700, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Νίκου Τζανάκη, καθηγητή Πνευμονολογίας, όπως δήλωσε o ίδιος μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr