Λαχτάρησε οικογένεια σε ελαιώνα στη Νότια Εύβοια: Οχιά ήταν κουλουριασμένη σε ρίζα ελιάς (εικόνα)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαχτάρησε οικογένεια σε ελαιώνα στη Νότια Εύβοια: Οχιά ήταν κουλουριασμένη σε ρίζα ελιάς (εικόνα)

Τι περιγράφουν στο evima.gr μέλη της οικογένειας

Νότια Εύβοια: Είναι η εποχή του μαζέματος της ελιάς. Εργάτες, παρέα φίλοι και ολόκληρες οικογένειες σπεύδουν από νωρίς το πρωί να μαζέψουν τον πολύτιμο καρπό για το λάδι της χρονιάς.

Λαχτάρησε ωστόσο μια οικογένεια σήμερα Πέμπτη 18 Νοεμβρίου σε ελαιώνα στη Νότια Εύβοια καθώς την ώρα που μάζευαν τις ελιές τους έτυχε ένα απρόοπτο.

Όπως περιγράφουν στο evima.gr “μια οχιά ήταν κουλουριασμένη στη ρίζα της ελιάς. Και όταν πήγαν με το μηχάνημα να κλαδέψουν χόρτα η οχιά ήταν στη ρίζα και την σκότωσε το μηχάνημα. Ήταν μέσα στη γη όχι στην επιφάνεια”.

Μόλις ανακάλυψαν ότι το μηχάνημα είχε σκοτώσει ένα φίδι, δεν πίστευαν στα μάτια τους στο θέαμα που αντίκρυσαν.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε όσους αυτό το διάστημα βρίσκονται σε ελαιώνες γιατί οι απρόσμενοι επισκέπτες φαίνεται πως δεν απουσιάζουν!

Η οχιά είναι το μοναδικό δηλητηριώδες φίδι στην Ελλάδα. Είναι ιοβόλο, έχει δηλ. αδένες με δηλητήριο που το διοχετεύουν μέσα από 2 μεγάλα μπροστινά δόντια που έχουν γι΄ αυτό τον σκοπό.
Η οχιά δραστηριοποιείται και την ημέρα και τη νύχτα (ειδικά αν έχει πολλή ζέστη) και τρέφεται με ποντίκια, μικρά ζώα, πουλιά και ερπετά.
Μόνο τα ποντίκια, στη διάρκεια ζωής ενός φιδιού, μπορεί να φτάσουν και τα 1000 που θα καταλήξουν να γίνουν γεύμα του.
Το μήκος της μπορεί να φτάσει τα 90 εκατοστά, το δε θηλυκό είναι μεγαλύτερο από το αρσενικό (η δικιά μου ήταν σίγουρα πάνω από 70 εκατοστά).

Οι οχιές αναγνωρίζονται σχετικά εύκολα :
1. Λόγω των αδένων που έχει με το δηλητήριο, τα μάγουλα της οχιάς είναι ελαφρά φουσκωμένα και έτσι το σχήμα του κεφαλιού της είναι τριγωνικό.
2. Ένα κέρατο που υψώνεται στο μπροστινό μέρος της κεφαλής.
3. Το πολύ χαρακτηριστικό σχέδιο ζιγκ-ζαγκ που έχει σε όλο το σώμα της.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr