Λαϊκή Συσπείρωση Κύμης-Αλιβερίου: Γιατί καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Κύμης-Αλιβερίου: Γιατί καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου

Καταψήφισε το Τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2022 η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση

Καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2022 η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, που με ανακοίνωσή της εξηγεί τους λόγους.

«Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο καταψηφίσαμε το προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2022, όχι γιατί απορρίπτουμε συνολικά την αναγκαιότητα έργων που περιλαμβάνει αλλά γιατί πρόκειται για ένα ακόμα τεχνικό πρόγραμμα που διαχειρίζεται τη φτώχεια, τους πενιχρούς πόρους που δίνει το κεντρικό κράτος για τις ανάγκες των δήμων, χωρίς τελικά να ανταποκρίνεται στοιχειοδώς στις ανάγκες που έχει ο τόπος και οι δημότες.

Η στάση μας αφορά στην πολιτική επιλογή τόσο της παρούσας δημοτικής αρχής όσο και των προηγούμενων, και όχι με αυτά καθ’ αυτά τα έργα. Κι αυτό γιατί αρνούνται τη διεκδίκηση αύξησης της χρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος την στιγμή που οι δημότες καλούνται να ξαναπληρώσουν φόρους με τα δημοτικά τέλη που συνεχώς αυξάνονται.

Η υποστελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας και η υποχρηματοδότηση δεν έχουν προηγούμενο και οδεύουμε ουσιαστικά προς την απαξίωσή τους και την ιδιωτικοποίηση τους που θα έρθουν να «λύσουν!!» το πρόβλημα. Η εργολαβοποίηση και η ανταπόδοση είναι πάγια τακτική προκειμένου να απαλλάσσεται το κεντρικό κράτος από την εξασφάλιση πόρων για την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών  τη στιγμή μάλιστα που χωρίς καμία φειδώ ρίχνουν όλο και περισσότερα κονδύλια σε εξοπλιστικά προγράμματα και για τους σκοπούς του ΝΑΤΟ.

Έτσι, οι κυβερνήσεις έχουν αφήσει απένταρους τους δήμους και να γίνει κάποιο έργο προϋποθέτει αναζήτηση «χρηματοδοτικού εργαλείου» και βασικά από τους ΙΠ (ίδιους πόρους) του δήμου. Αναγκάζουν τους δήμους να κυνηγούν τα προγράμματα ΕΣΠΑ που αντίστοιχα χαρακτηρίζουν επιλέξιμα ή μη έργα με κριτήριο την ανταποδοτικότητά τους και όχι το πόσο κρίσιμα είναι τελικά για το λαό. Παράλληλα, το προσωπικό στους δήμους δεν φτάνει για να γίνονται οι μελέτες. Τα έργα σέρνονται χρόνο με το χρόνο από τεχνικό σε τεχνικό πρόγραμμα και αυτά που γίνονται είναι πασαλείμματα μακριά από τις ανάγκες των δημοτών. Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν αντιμετωπίζονται ως κόστος για το κράτος οι ανάγκες του λαού.

Πραγματικότητα που οι δημότες την βιώνουν καθημερινά και για να αναστραφεί θα πρέπει οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι αγρότες της περιοχής μας να οργανωθούν και να διεκδικήσουν από το κεντρικό κράτος και το δήμο όλα τα αναγκαία έργα (ύδρευσης, αποχέτευσης, οδικού δικτύου, πολιτικής προστασίας, σχολείων κλπ) για τη βελτίωση της ζωής μας. Σε αυτό τον αγώνα η Λαϊκή συσπείρωση θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr