ΛαΣυ Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας: «Αθωράκιστος και απροστάτευτος ο Δήμος σε περίπτωση βροχοπτώσεων»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛαΣυ Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας: «Αθωράκιστος και απροστάτευτος ο Δήμος σε περίπτωση βροχοπτώσεων»

Τα απαραίτητα αντιπλημυρικά έργα τόσο στον ορεινό όγκο και τους κάμπους της περιοχής όσο και εντός των οικισμών, είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης μεταξύ άλλων

Ανακοίνωση για τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας εξέδωσε η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.

«Τέσσερα χρόνια μετά τις πλημύρες του “Ζορμπά” και ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά, το σύνολο των οικισμών του Δήμου παραμένουν αθωράκιστοι και απροστάτευτοι σε περίπτωση βροχοπτώσεων.

Τα απαραίτητα αντιπλημυρικά έργα τόσο στον ορεινό όγκο και τους κάμπους της περιοχής όσο και εντός των οικισμών, είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα!!!

Σε κάθε έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τρέμει το φυλλοκάρδι μας, ζούμε μέσα στην αγωνία και την ανησυχία μήπως πνιγούμε….

Βέβαια η Δημοτική αρχή και η Περιφέρεια, αφού “έτρεξαν” να βαφτίσουν και να διαφημίσουν τα αντιδιαβρωτικά με κορμούς και κλάρες σαν αντιπλημυρικά έργα, κάθε φορά βγάζουν και μια ανακοίνωση για περιορισμό κυκλοφορίας κλπ.

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας στο Δήμο και στην Περιφέρεια, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση.

Η περιοχή μας έχει δοκιμαστεί σκληρά στο παρελθόν από την πλήρη έλλειψη αναγκαίων έργων αντιπλημυρικής προστασίας, με καταστροφές σε κατοικίες, επιχειρήσεις,αγροτικές σοδειές και περιουσίες  αλλά και απώλειες συνανθρώπων μας, όταν μάλιστα υπήρχε και το δάσος. Τώρα που έχει καεί ολοσχερώς αντιλαμβανόμαστε όλοι τι μπορεί να συμβεί…

Για όλη αυτή την κατάσταση όμως  υπάρχει ένοχος. Είναι η πολιτική που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια και την υπηρέτησαν πιστά όλες οι κυβερνήσεις οι Δήμοι και η Περιφέρεια. Με τραγικό τρόπο καταλαβαίνουμε πως δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας μας. Ενώ γνωρίζουν τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, υλοποιούν έργα και υποδομές με κριτήριο την κερδοφορία και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Σήμερα είναι ανάγκη να ενταθεί η διεκδίκηση για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και όχι μόνο. Η προστασία της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών, προϋποθέτει τη σύγκρουση με τις αιτίες που μας έφεραν ως εδώ και την οργανωμένη πάλη του λαού, για να μην θρηνήσουμε από τις πλημύρες όσους γλύτωσαν από την πυρκαγιά».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr