Λέκκας στο evima.gr: «Δεν αποκλείουμε τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στη Νότια Εύβοια»
ΑΠΟΨΕΙΣ

Λέκκας στο evima.gr: «Δεν αποκλείουμε τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στη Νότια Εύβοια»

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε στο evima.gr, για τον σεισμό που τάρακούνησε τους κατοίκους της Εύβοιας και για το άγνωστο ρήγμα στην περιοχή.

Δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε για τους κατοίκους στην κοινότητα Ζαράκων Ευβοίας μετά το νέο ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή, το βράδυ της Τρίτης, καθώς και το μπαράζ δονήσεων που παρατηρείται το τελευταίο 24ωρο.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε στο evima.gr το πρωί της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου και σημείωσε πως όλοι οι σεισμολόγοι δεν έκαναν σωστή εκτίμηση για το ρήγμα στη Νότια Εύβοια, ενώ τόνισε πως μπορεί να «δώσει» ακόμα και σεισμό των 6 Ρίχτερ το συγκεκριμένο ρήγμα.

Ο καθηγητής υπογράμμισε μέσω του evima.gr ότι, «δεν αποκλείουμε το συγκεκριμένο ρήγμα να δώσει μεγαλύτερο σεισμό, ακόμη και 6 ρίχτερ. Για την ώρα δεν μπορούμε να μιλάμε για κύριο σεισμό διότι και χθες μιλούσαμε κάποια στιγμή για τον κύριο σεισμό των 4,8 ρίχτερ και το βράδυ είχαμε δόνηση της τάξεως των 5 Ρίχτερ»

Θέλω να απευθυνθώ προς τους κατοίκους της Νότιας Εύβοιας και να τους ενημερώσω ότι κι αν  ακόμη έχουμε μεγαλύτερο σεισμό οι κατασκευές της περιοχής δεν θα υποστούν μεγάλες ζημιές γι αυτό δεν χρειάζεται πανικός. Από την άλλη θα έλεγα να αποφεύγουν να μπαίνουν σε παλιά κτίρια. Μέχρι τώρα που μιλάμε έχουν σημειωθεί 30 μετασεισμοί. Παρακολουθούμε το φαινόμενο και ελπίζουμε να μην δώσει μεγαλύτερο σεισμό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr