Lockdown: Τα μέτρα για την Πρωτοχρονιά – Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Τα μέτρα για την Πρωτοχρονιά – Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας

Η αύξηση που παρουσίασαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα αποτελούν «καμπανάκι» για τις Aρχές ενόψει Πρωτοχρονιάς, καθώς η ανησυχία επικεντρώνεται στις αντοχές του συστήματος υγείας που συνεχίζει να δέχεται ασφυκτική πίεση, παρά τη μείωση των εισαγωγών ασθενών με Covid-19.

Όπως τα Χριστούγεννα έτσι και την Πρωτοχρονιά θα γιορτάσουμε με περιορισμούς και lockdown, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός, Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα μέτρα κατά του κορονοϊού θα συνεχιστούν χωρίς καμία αλλαγή.

«Κατανοούμε την κόπωση που υπάρχει και αντιλαμβανόμαστε την αδημονία των συμπολιτών μας να υπάρξει άρση των μέτρων το ταχύτερο δυνατό. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή και με τα σημερινά δεδομένα. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει σταδιακά άρση κάποιων μέτρων, με συγκεκριμένο σχέδιο και λαμβάνοντας όπως πάντα υπόψη τα υγειονομικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών», επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύουν την Πρωτοχρονιά θα είναι τα εξής:

  • Έως δύο οικογένειες θα μπορούν να καθίσουν στο γιορτινό τραπέζι και μέχρι εννέα άτομα.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 μέχρι τις 5 το πρωί, χωρίς εξαιρέσεις.
  • Για τις μετακινήσεις προς το ρεβεγιόν και για την επιστροφή στο σπίτι, οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν sms στο 13033 με κωδικό 6.

Όσον αφορά στους χώρους λατρείας ανήμερα την Πρωτοχρονιά θα επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας παρουσία πιστών με την αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά και με δυο μέτρα απόσταση ανάμεσα στα άτομα προς κάθε κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr