Μαφιόζικη επίθεση: Σοκάρει η φωτογραφία του αρχαιολόγου που ξυλοκόπησαν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαφιόζικη επίθεση: Σοκάρει η φωτογραφία του αρχαιολόγου που ξυλοκόπησαν

Ο αρχαιολόγος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στις αρχές Μαρτίου στο ΚΑΤ στην Κηφισιά και διακομίσθηκε στον Ευαγγελισμό.

Χτυπημένος στο πρόσωπο με σπασμένα πλευρά και πολλά κατάγματα στη μύτη και το πρόσωπο ήταν ο αρχαιολόγος, Μανώλης Ψαρρός.

Ο αρχαιολόγος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στις αρχές Μαρτίου στο ΚΑΤ στην Κηφισιά και διακομίσθηκε στον Ευαγγελισμό. Παρά το γεγονός ότι οι δράστες δεν είπαν κουβέντα την ώρα της επίθεσης στη Μύκονο είναι κοινό μυστικό τι κρύβεται πίσω από την επίθεση.

«Δεν θα ζητήσω μετάθεση για να πάω κάπου αλλού και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Θέλω να παραμείνω στην εφορεία μου, αλλά θέλω να κατεβαίνω στη Μύκονο και να μπορώ να κάνω με ασφάλεια τη δουλειά μου. Θέλω να μην φοβάμαι, ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου».

Από το χέρι του περνούν όλες οι οικοδομικές άδειες στη Μύκονο. Ο δήμαρχος της Μυκόνου έκανε λόγο για εγκληματική επίθεση σε βάρος του, με τους συναδέλφους του να κάνουν λόγο για μαφιόζικο χτύπημα.

Υπενθυμίζεται ότι με την προτεινόμενη ρύθμιση αναστέλλεται η έκδοση του συνόλου των οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές της νήσου Μυκόνου εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, όπως αυτές για τις επισκευές νομίμως υφιστάμενων κτηρίων, εντός νόμιμου περιγράμματος και όγκου και μέχρι την έγκριση του σχετικού ειδικού πολεοδομικού σχεδίου.

Ως αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των παραπάνω αδειών ορίζεται η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η αρμοδιότητα δηλαδή περιέρχεται στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου στην Αθήνα. Η βούληση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και θα εφαρμοστεί με τρόπο που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών, εντός ή εκτός εισαγωγικών.

Σπασμένα πλευρά, σπασμένη μύτη και μώλωπες

Υπενθυμίζεται ότι φωτογραφία ντοκουμέντο με τον Μανώλη Ψαρρό, αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων που έχει υπό την εποπτεία του τα ζητήματα της Μυκόνου, άγρια χτυπημένο, δημοσίευσε η Daily Telegraph.

Όπως αναφέρει η Telegraph, σε άρθρο που αφιέρωσε στην υπόθεση, “οι εργολάβοι ακινήτων στο ελληνικό νησί της Μυκόνου κατηγορούνται ότι διέταξαν “επαγγελματικό” χτύπημα σε αρχαιολόγο, ο οποίος διαπίστωσε ότι είχαν παραβιάσει αυστηρούς νόμους για την προστασία ιστορικών χώρων”.

Ο Μανώλης Ψαρρός χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη μετά την επίθεση που δέχτηκε από ομάδα δραστών καθώς έβγαινε από το σπίτι του στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να υποστεί σπασμένα πλευρά, σπασμένη μύτη και σοβαρούς μώλωπες στο πρόσωπό του.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr