Μαστροπεία: Κρατούσαν «φυλακισμένες» 19χρονη Μολδαβή μάνα με το παιδί της
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαστροπεία: Κρατούσαν «φυλακισμένες» 19χρονη Μολδαβή μάνα με το παιδί της

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια κυκλώματος μαστροπών περιέγραψε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας μία 19χρονη από τη Μολδαβία, η οποία ήρθε στην Αθήνα με την υπόσχεση μίας καλύτερης ζωής.

Αντ’ αυτού βρέθηκε «φυλακισμένη» μαζί με το ανήλικο παιδί της σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η νεαρή πίστεψε όσα της υποσχέθηκε μία 22χρονη ομοεθνής της, η οποία την έπεισε να εγκαταλείψει τη Μολδαβία και να ταξιδέψει στην Ελλάδα για μία καλύτερη ζωή. Όπως κατέθεσε το θύμα, η υπόσχεση που της δόθηκε ήταν ότι θα δουλέψει ως καθαρίστρια με αποδοχές που θα της επέτρεπαν να ζει ευπρεπώς και να βοηθάει την οικογένειά της.

Όταν όμως βρέθηκε στην Αθήνα, οι συνεργοί της 22χρονης (σ.σ. ένας 22χρονος κι ένας 23χρονος Αλβανός, καθώς επίσης και ακόμη δύο άτομα που αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ.), της άρπαξαν το διαβατήριο, την ανάγκασαν να ζει «φυλακισμένη» μαζί με το παιδί της σε ένα σπίτι στο κέντρο της πόλης, την υποχρέωναν να τους πληρώνει χρήματα για… νταντά και την εξέδιδαν σε οίκο ανοχής.

Μάλιστα, όταν κάποια στιγμή αντέδρασε επειδή έβλεπε το παιδί της βρώμικο και ταλαιπωρημένο, η 19χρονη δέχθηκε κακοποιητική συμπεριφορά και απειλές ότι θα κάνουν κακό ακόμα και στους δικούς της ανθρώπους στη Μολδαβία.

Αίσθηση προκαλεί ότι το κύκλωμα μαστροπών επιτηρούσε πλήρως τις κινήσεις της.

Το δράμα της 19χρονης έλαβε τέλος, μετά από έλεγχο της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στον οίκο ανοχής που την εξέδιδαν τα μέλη του κυκλώματος στο κέντρο της Αθήνας. Η νεαρή Μολδαβή αποκάλυψε στους αστυνομικούς το δράμα της –την ανάγκαζαν να εκδίδεται έως και 30 φορές την ημέρα– και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος, που οδήγησε σε τρεις συλλήψεις.

Η 19χρονη κοπέλα μαζί με την κόρη της οδηγήθηκαν σε δομή, ενώ τα μέλη του κυκλώματος οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση:

«Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, που προέβαινε στην κατ’ επάγγελμα γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπής, στο κέντρο της Αθήνας.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της 23-3-2022 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, τρείς αλλοδαποί (22χρονη γυναίκα και άνδρες 22 και 23 ετών), μέλη της οργάνωσης. Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω είναι και δύο επιπλέον αλλοδαποί.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων, παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η αρχή και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και του Κώδικα Μετανάστευσης.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι η συλληφθείσα αλλοδαπή, εκμεταλλευόμενη την ευάλωτη θέση της παθούσας και με την υπόσχεση μεγάλης χρηματικής απολαβής για εργασία στη Χώρα μας, απέσπασε τη συναίνεση της και αρχές Φεβρουαρίου, συνοδευόμενη από την κατηγορούμενη, αφίχθη μαζί με το ανήλικο τέκνο της, στην Αθήνα.

Κατά την άφιξή της, οι συλληφθέντες παρακράτησαν τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και την εγκατέστησαν μαζί με το τέκνο της σε διαμέρισμα, όπου διέμεναν και οι ίδιο, επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις της.

Έκτοτε και σε καθημερινή βάση, με συνεχείς απειλές ακόμα και χρήση σωματικής βίας, την μετέφεραν σε οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, όπου προέβαιναν στην γενετήσια εκμετάλλευσή της.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων οργάνωσε επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέλαβε τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και απελευθέρωσε την αλλοδαπή και το ανήλικο τέκνο της.

Στην αλλοδαπή-θύμα εμπορίας ανθρώπων- καθώς και στο ανήλικο τέκνο της παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr