ΜΑΤ γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΑΤ γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Πάνοπλες ομάδες ανδρών των ΜΑΤ φυλάνε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα, υπό τον φόβο καταστροφών στο περιθώριο της πορείας για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το απόγευμα της Τρίτης (6/12) ξεκίνησε στο κέντρο της Αθήνας πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Πέρασαν 14 χρόνια από την 6η Δεκεμβρίου 2008, όταν το παιδί έπεσε νεκρό από τον πυροβολισμό του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα και στη συνέχεια ξέσπασαν βίαια επεισόδια για αρκετά 24ωρα σε όλη την Αθήνα. Έκτοτε, κάθε 6η Δεκεμβρίου πραγματοποιείται πορεία και αρκετές φορές συνοδεύεται από ένταση και επεισόδια.

Υπό τον φόβο, λοιπόν, να υπάρξουν έκτροπα και να γίνουν καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας οι δυνάμεις της αστυνομίας είναι… παντού. Ενδεικτικό είναι πως δυνάμεις των ΜΑΤ φρουρούν ακόμα και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος. Στο παρελθόν, άλλωστε, το δέντρο είχε πυρποληθεί σε αντίστοιχα επεισόδια, και για αυτό ομάδες των ΜΑΤ επιφορτίστηκαν τη φύλαξή του…

Πηγή – newsbomb

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr