Μαύρη λίστα στις ελληνικές θάλασσες: 52 άνθρωποι πνίγηκαν τις τελευταίες 15 ημέρες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαύρη λίστα στις ελληνικές θάλασσες: 52 άνθρωποι πνίγηκαν τις τελευταίες 15 ημέρες

350 έως 400 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από πνιγμό στη χώρα μας

Άλλος ένας πνιγμός σήμερα στην Ελλάδα υπενθυμίζει τον βαθμό της προσοχής που απαιτείται από τους λουόμενους καθώς ένας 47χρονος Ιταλός τουρίστας έχασε το μεσημέρι τη ζωή του καθώς πνίγηκε ενώ κολυμπούσε.

Ο λουόμενος ανασύρθηκε στην ακτή στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι του Ηρακλείου από άλλους κολυμβητές που ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και το λιμεναρχείο.

Μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες ανάταξης δεν έγινε κατορθωτό να παραμείνει στη ζωή.

Τουλάχιστον 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό τις τελευταίες 15 ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού που έγιναν χθες. Ο απολογισμός των θανάτων στη θάλασσα γίνεται ακόμα πιο τραγικός αν αναλογιστούμε πως βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού και τις περισσότερες ημέρες του Ιουνίου ο κόσμος δεν πήγαινε για κολύμπι στη θάλασσα λόγω του βροχερού καιρού.

Η πλειονότητα των λουόμενων που ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από διάφορες θαλάσσιες περιοχές της χώρας τις δύο τελευταίες εβδομάδες ήταν άνω των 70 ετών, ενώ υπήρξαν και 5 που ήταν μεταξύ 50-60 ετών. Ο νεότερος σε ηλικία που πνίγηκε την ώρα που έκανε το μπάνιο του ήταν ένας 22χρονος στην Καβάλα την 1η Ιουλίου.

ΚΕΕΛΠΝΟ: 350 έως 400 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από πνιγμό

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), περισσότεροι από 350 έως 400 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από πνιγμό ετησίως, με την αναλογία αντρών/γυναικών να είναι 3:1. Δυστυχώς, κάθε χρόνο στη χώρα μας πνίγεται και ένας σημαντικός αριθμός παιδιών και εφήβων (περίπου 10 παιδιά και έφηβοι). Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό κατοίκων (αγγίζει ακόμη και το 60%, όπου σημαντικό ποσοστό αυτών είναι παιδιά και έφηβοι) δεν γνωρίζει πώς να κολυμπά και πώς να τηρεί βασικούς κανόνες ασφαλείας με στόχο την αποφυγή των πνιγμών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr