Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ ξετρύπωσε 122 κιλά κάνναβης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ ξετρύπωσε 122 κιλά κάνναβης

Σε παλιό καφενείο βρέθηκαν ακόμη 17 κιλά κοκαΐνης

Πάνω από 17 κιλά κοκαΐνης, καθώς και 122 κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατέσχεσε κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε μεγάλη επιχείρηση στο Αιγάλεω και συγκεκριμένα σε σπίτια, ένα παλιό καφενείο αλλά και αποθήκη.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δύο ανδρες αλβανικής καταγωγής, με τον έναν εκ των δύο να είναι ο «αρχηγός» της επιχείρησης.

Η Αστυνομία τον περιγράφει ως ένα άτομο που φρόντιζε να μη δίνει στόχο παρά τα πολλά λεφτά που κέρδιζε από τη διακίνηση, ενώ ήξερε πώς να «προστατεύσει» από τα αδιάκριτα βλέμματα τη βασική του «καβάτζα», όπου αποθήκευε τα ναρκωτικά. Πρόκειται για ένα χώρο που λειτουργούσε κατά το παρελθόν ως καφενείο στο Αιγάλεω. Όπως αναφέρει το ieidiseis.gr, την πώληση των ναρκωτικών τα μετέφερε για λίγο στο σπίτι του. Στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Καλαμάτα.

«Δεν έκανε μικρο-συναλλαγές. Έκανε ‘χονδρεμπόριο’. Εμφανιζόταν ως άνεργος και πουλούσε ναρκωτικά σε διακινητές με πελάτες σε όλη την Αττική», λένε αστυνομικές πηγές.

Πριν τις συλλήψεις, είχε προηγηθεί παρακολούθηση μέσω της οποίας δημιουργήθηκε το προφίλ των συλληφθέντων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη σε μικροεμπόρους ναρκωτικών στην Αττική, με το κέρδος τους να υπολογίζεται σε τουλάχιστον 820.000 ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και αποθήκη, που χρησιμοποιούσε ο ένας συλληφθείς για την απόκρυψη των ναρκωτικών (καβάτζα), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 17 κιλά και 780 γραμμάρια κοκαΐνης, 122 κιλά και 511 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 3 κιλά και 755 γραμμάρια σκόνης για νόθευση κοκαΐνης, πιστόλι, 2 γεμιστήρες και 179 φυσίγγια, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 3 κινητά τηλέφωνα, 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 650 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr