Βόρεια Εύβοια: Έργα ανάπλασης γηπέδων μπασκετ και βόλει στις Ροβιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόρεια Εύβοια: Έργα ανάπλασης γηπέδων μπασκετ και βόλει στις Ροβιάς

Η METRO ΑΕΒΕ υλοποιεί έργο υποδομής μεγάλης κοινωνικής αξίας στις Ροβιές Ευβοία

Η πλήρης ανάπλαση των γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ του Δημοτικού σχολείου του χωριού Ροβιές στη Βόρεια Εύβοια, αποτελεί ένα έργο πνοής που ολοκληρώθηκε από τη METRO (My market και METRO Cash & Carry), με τη συνδρομή των εργαζομένων της από όλη την Ελλάδα.

Ως μία εταιρεία που λειτουργεί και δραστηριοποιείται στην καρδιά του κοινωνικού ιστού, η METRO έχει ορίσει την επιστροφή αξίας στις τοπικές κοινότητες ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής και των προτεραιοτήτων της.

Οι καταστροφικές δασικές πυρκαγιές του 2021 δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο και η κινητοποίηση των εργαζομένων της METRO ήταν μεγάλη. Η εταιρεία, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των ανθρώπων της για την υποστήριξη των πυρόπληκτων περιοχών, υλοποίησε και με τη δική τους συνδρομή αυτό το σπουδαίο έργο υποδομής στις Ροβιές, δημιουργώντας έναν ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας για τους μικρούς μαθητές.

Στο Δημοτικό σχολείο φοιτούν 45 μαθητές και στο συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο, φοιτούν 15 μαθητές. Δεδομένης της καταστροφής που έχει υποστεί η περιοχή, είναι σημαντικό για τις οικογένειες που ζουν εκεί, να ξέρουν ότι υπάρχουν υποδομές που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των παιδιών τους.

Για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου, η METRO συνεργάστηκε με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ». Ο ΔΕΣΜΟΣ λειτούργησε ως ο συνδετικός κρίκος της προσφοράς των ανθρώπων της METRO από κάθε γωνιά της Ελλάδας και των αναγκών της τοπικής κοινωνίας, ώστε να βρεθεί και να υλοποιηθεί με συνέπεια, φροντίδα και σεβασμό στο περιβάλλον ένα έργο που θα συντελέσει με τον τρόπο του σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά και τους κατοίκους της περιοχής.

 

Σχετικά με τη METRO AEBE:

H METRO AEBE είναι μια 100% ελληνική εταιρεία με οικογενειακή μετοχική σύνθεση. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, καινοτομεί εισάγοντας πρωτοπόρες πρακτικές στην ελληνική αγορά. Διαθέτει δύο αλυσίδες καταστημάτων: τα καταστήματα χονδρικής METRO Cash & Carry, και τα καταστήματα λιανικής My market, με συνολικά 280 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Τον Ιανουάριο του 2020, η εταιρεία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα (BEST VALUE για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ) στην Κύπρο. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 11.500 εργαζόμενους, γεγονός που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες πανελλαδικά.

Σχετικά με το Δεσμό:

Ο Δεσμός είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Για να το πετύχει αυτό συνεργάζεται στενά με πάνω από 800 φορείς και κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα, στηρίζοντας ενεργά το έργο τους και αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που εστιάζονται στους εξής τομείς: Κοινωνική Πρόνοια, Οικοδόμηση Ενός Καλύτερου Μέλλοντος, Υγεία, Αντιμετώπιση και Αποκατάσταση Κρίσεων. Ο Δεσμός, ιδρύθηκε το 2012 στην Αθήνα, και από το 2013 λειτουργεί γραφείο και στη Θεσσαλονίκη. Ο Δεσμός, ένας συνδετικός κρίκος που ενώνει την προσφορά με την ανάγκη εκεί που πραγματικά υπάρχει, νιώθει διπλά περήφανος, γιατί έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των κοινωφελών οργανισμών της Ελλάδας αλλά και την εμπιστοσύνη και αγάπη όλων όσοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ανακούφιση όπου υπάρχει ανάγκη.

Δείτε περισσότερα στο www.desmos.org,

INSTAGRAM: desmos_non_profit_foundation

FACEBOOK: Δεσμός ή Desmos

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr