Μια «ζωντανή μπάλα» στην πορεία για το Πολυτεχνείο – Λύθηκε το μυστήριο (video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια «ζωντανή μπάλα» στην πορεία για το Πολυτεχνείο – Λύθηκε το μυστήριο (video)

Μια εικαστική παρέμβαση έκανε μια καλλιτέχνις-μεταπτυχιακή φοιτήτρια της σχολής Καλών Τεχνών στο πλαίσιο της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στη Θεσσαλονίκη, λύνοντας έτσι το μυστήριο με τη «ζωντανή μπάλα» που «συμμετείχε» στην πορεία.

Η γυναίκα μετά το τέλος της πορείας και των επεισοδίων που ακολούθησαν στην πλατεία Καμάρας πραγματοποίησε ένα ασυνήθιστο δρώμενο.

Ευρισκόμενη μέσα σε μια αυτοσχέδια κατασκευή που προσομοίαζε με καρδιά, μετακινείτο στο οδόστρωμα, τραβώντας τα βλέμματα των περαστικών, όπως αναφέρει το grtimes.gr.

Κάποια στιγμή αποκαλύφθηκε και έλυσε τις απορίες των θεατών. Η ίδια ανέφερε ότι πρόκειται για ένα «πλάσμα» το οποίο «κοινωνικοποιείται».

Η εικαστικός εξήγησε ότι το πλάσμα αυτό «μπήκε στην πορεία και συμμετείχε», ενώ ανάλογες παρεμβάσεις έχει κάνει στο παρελθόν σε εμπορικά κέντρα, μαγαζιά και δρόμους.

Η κατασκευή χαρακτηρίστηκε ως μία μεγάλη κόκκινη μπάλα, φτιαγμένη πιθανότατα από ύφασμα, η οποία κινούνταν διαρκώς ανάμεσα στους διαδηλωτές, προκαλώντας την εύλογη απορία του κόσμου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr