Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν παιδιά σε θέατρο, σινεμά και εστίαση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν παιδιά σε θέατρο, σινεμά και εστίαση

Νέα μέτρα: Το τρόπο με τον οποίο θα μπορούν τα παιδιά να μπαίνουν σε θέατρο, σινεμά και εστίαση εξήγησε ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, εξειδικεύοντας τα νέα μέτρα που εξήγγειλε μέσω διαγγέλματος το απόγευμα της Πέμπτης (18/11) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, τα παιδιά ηλικίας 4-17 ετών θα έχουν πρόσβαση σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους στην εστίαση, καταστήματα λιανεμπορίου, κομμωτήρια, γυμναστήρια και γήπεδα μόνο με τη διενέργεια self test, 24 ώρες πριν από την παρουσία τους στον χώρο. Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών δε χρειάζεται να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, τόνισε πως υπάρχουν τρία στάδια:

  • οι χώροι όπου επιτρέπεται η πρόσβαση σε όλους μόνο με τη χρήση μάσκας
  • οι χώροι όπου οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν με τεστ (χώροι εργασίας, εστίαση, λιανεμπόριο, εκκλησίες). Στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί κυλιόμενο ωράριο που θα ξεκινά από τις 07:00 έως τις 09:30, ενώ θα υπάρξει και αλλαγή ωραρίου στο λιανεμπόριο.
  • Στους κλειστούς χώρους διασκέδασης (σινεμά, κέντρα, μουσεία, γυμναστήρια) θα μπαίνουν μόνο οι εμβιολιασμένοι. Σε όλους τους ανήλικους, η είσοδος στους κλειστούς χώρους παραμένει με το self test να είναι απαραίτητο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr