Νίκος Δένδιας: Θρίλερ με την προσγείωση του ελικοπτέρου του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκος Δένδιας: Θρίλερ με την προσγείωση του ελικοπτέρου του

Με μια μικρή περιπέτεια η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στο Άγιον Όρος.

Με μικρή καθυστέρηση λόγω της επεισοδιακής προσγείωσης του ελικοπτέρου που τον μετέφερε, το οποίο και εξαιτίας της ομίχλης αναγκάστηκε να αλλάξει ελικοδρόμιο, ξεκίνησε η διήμερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Άγιον Όρος.

Η παρουσία μου ανάμεσά σας μου δίνει τη δυνατότητα να ενστερνιστώ τα θέματα που σας απασχολούν, σ΄αυτήν την εξαίσια χερσόνησο που λέγεται Άγιον Όρος, είπε ο κ. Δένδιας, κατά την αντιφώνησή του στο Ναό του Πρωτάτου, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας και τον προσφώνησε ο πρωτοεπιστάτης γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης.

«Εσείς, Άγιοι Πατέρες, οι οποίοι συνεχίζετε την ιστορική πορεία αυτής της μοναδικής στην Οικουμένη Μοναστικής Πολιτείας με ιδιαίτερη προσφορά, με προθυμία, με θυσίες, καθώς και με πρωτοφανή συλλογικότητα, είστε απολύτως δικαιολογημένοι να αναμένετε τη συνεργασία, αρωγή και συμπαράσταση από τους εκάστοτε κρατούντες στην Ελληνική Πολιτεία.

Είμαι βέβαιος ότι δεν διαφεύγουν της προσοχής σας, αλλά και της ιδιαίτερης ευαισθησίας σας, οι δύσκολες περιστάσεις που πέρασε η Ελλάδα και οι οποίες, συν Θεώ, αντιμετωπίζονται.

Η παρουσία μου σήμερα κοντά σας δίνει την ευκαιρία να ενστερνιστώ ακόμη βαθύτερα τις ανάγκες και τις αγωνίες σας. Να μου δώσει ο Θεός τη δυνατότητα να ακούσω προσεκτικότερα τα προβλήματα τα οποία σας απασχολούν. Να σταθώ δίπλα σας, με τις ασήμαντες δυνάμεις μου, και να προσπαθήσω μαζί σας.

Δεν θα ήθελα να σας κουράσω περισσότερο. Θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να αποδείξω με πράξεις και με έργα αυτό που αισθάνομαι για την εξαίσια αυτή Χερσόνησο του Άθω και τους οικιστές της», ανέφερε ο υπουργός.

Συνοδευόμενος από τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους, Αθανάσιο Μαρτίνο, τον αναπληρωτή Διοικητή, Αρίστο Κασμίρογλου και σύσσωμη την Ιερά Κοινότητα ο κ. Δένδιας παρέστη στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ναό του Πρωτάτου, ενώ στη συνέχεια θα πάρει μέρος στην έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Κοινότητας.

Το απόγευμα θα επισκεφτεί την Ιερά Μονή Παντοκράτορος και την Ξενοφώντος, όπου και θα διανυκτερεύσει, ενώ αύριο ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί διαδοχικά της Μονές Διονυσίου και Δοχειαρίου.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών τα τελευταία 11 χρόνια στο Άγιον Όρος, η εποπτεία του οποίου ανήκει στο ΥΠΕΞ.

VORIA

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr