Νονά δεν δίνει το βαφτιστήρι της στους γονείς του: Ισχυρίζεται ότι έχει την επιμέλεια – Στα δικαστήρια η υπόθεση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νονά δεν δίνει το βαφτιστήρι της στους γονείς του: Ισχυρίζεται ότι έχει την επιμέλεια – Στα δικαστήρια η υπόθεση

Στις δικαστικές αίθουσες θα λυθεί η υπόθεση με μία νονά που αρνείται να δώσει στους γονείς του το βαφτιστήρι της ισχυριζόμενη πως έχει την επιμέλεια του παιδιού

Μία περίεργη υπόθεση έχει έρθει στο προσκήνιο εδώ και λίγες ημέρες με μία νονά να αρνείται να δώσει πίσω στους γονείς του το 7,5 ετών σήμερα βαφτιστήρι της.

Η υπόθεση φαίνεται πως θα λυθεί στις δικαστικές αίθουσες της Αλεξανδρούπολης καθώς και οι δύο πλευρές έχουν καταθέσει μηνύσεις.

Ο δικηγόρος των γονιών του βρέφους Βασίλης Βαλιάνος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ανέφερε για τους πελάτες του πως υποστηρίζουν ότι η νονά εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη τους προς αυτήν όταν της έδωσαν να φροντίζει το παιδί, ενώ η ίδια τους κατηγορεί για παραμέληση και με αφορμή αυτό προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και κέρδισε την επιμέλεια του παιδιού.

Μάλιστα, η 75χρονη νονά και η 52χρονη κόρη της ισχυρίζονται πως έχουν την επιμέλεια του παιδιού από το 2016, όταν το παιδί ήταν ενός έτους και όχι τα τελευταία 2 χρόνια όπως ισχυρίζονται οι γονείς.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, «είναι μία περίεργη ιστορία. Είχαμε δυο φιλικές οικογένειες οι οποίες μετά την φιλία τους γίνανε και κουμπάροι, και μάλιστα 3 φορές. Το 2016 η εντολέας μου γέννησε το 4ο παιδάκι της, το παιδάκι που είμαστε σε αντιδικία. Στο τέλος του 2016, η μητέρα έμεινε έγκυος στο 5ο παιδάκι και ήταν μία δύσκολη εγκυμοσύνη. Η φίλη και νονά του 4ου παιδιού προθυμοποιήθηκε να τους κρατήσει το παιδάκι και εκείνοι το δέχθηκαν».

«Γεννήθηκε το 5ο παιδάκι, ανάρρωσε η μητέρα και έμεναν απέναντι και οι εντολείς μου και οι αντίδικοι. Το παιδάκι πηγαινοερχόταν, πήγαινε 4 μέρες στην οικογένειά του και 3 μέρες στη νονά. Το 2020 που ο πατέρας της μικρής πήρε μετάθεση ζήτησαν το παιδί για να φύγουν οικογενειακώς για την Καρδίτσα. Μετά ξεκίνησε μία περίεργη ιστορία από την άλλη πλευρά, να το κρατήσουν το παιδί, ότι έχει συνηθίσει. Κάποια στιγμή ο πατέρας του παιδιού λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από το Πρωτοδικείο της Αλεξανδρούπολης και του λένε ότι πρέπει να παρουσιαστεί για να συζητήσουν μία αίτηση, σύμφωνα με την οποία η πλευρά της νονάς και συγκεκριμένα η κόρη της νονάς, κατέθεσε αίτηση για προσωρινή επιμέλεια της μικρής εν αγνοία των γονιών», συμπλήρωσε.

«Πήγε και έκανε αίτηση και είπε ότι θέλει να αναλάβει προσωρινά την επιμέλεια του παιδιού λέγοντας ότι οι γονείς του είναι ακατάλληλοι. Ισχυρίστηκαν επίσης, κάποια επιβαρυντικά στοιχεία για την οικογένεια, τα οποία με στοιχεία που προσκομίσαμε δεν συντρέχει τέτοιος λόγος. Όταν πήγαν οι αντίδικοι και δήλωσαν αυτό το πράγμα, το δικαστήριο τους πίστεψε και έδωσε την προσωπική επιμέλεια, ενώ την οικογενειακή μέριμνα την είχαν οι γονείς», τόνισε ο κ. Βαλιάνος.

Στη συνέχεια ο δικηγόρος είπε πως «δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα από την πλευρά των εντολέων μου. Την περασμένη εβδομάδα και αφού το δικαστήριο είχε δώσει την προσωρινή επιμέλεια της μικρής στην νονά, και έχοντας οι αντίδικοι δύο αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων οι οποίες δεν εξετάστηκαν από τη διαδικασία της κύριας αγωγής. Έχοντας αυτές τις δυο αποφάσεις θέλησε να κάνει αίτηση υιοθεσίας. Εμείς ουδέποτε το δεχθήκαμε αυτό».

«Οι γονείς είχαν πάει σε δικηγόρο και δέχθηκαν λάθος συμβουλές. Από την αρχή ο πατέρας έπρεπε να έχει πάει να πάρει το παιδί του και να τέλειωνε η ιστορία. Είναι μία παράλογη ιστορία», κατέληξε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr