Νοσοκομείο Χαλκίδας: Πυρά εναντίον του Διοικητή από τον Σύλλογο Εργαζομένων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομείο Χαλκίδας: Πυρά εναντίον του Διοικητή από τον Σύλλογο Εργαζομένων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Χαλκίδας εξαπολύει επίθεση κατά του διοικητή Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη

«Στο κόκκινο» φαίνεται πως βρίσκεται η σχέση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας με τον Διοικητή του Ιδρύματος, Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη, καθώς με ανακοίνωση – καταπέλτη, ο σύλλογος καταγγέλει καταπάτηση συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Το περιστατικό που έβαλε… λάδι στη φωτιά ήταν η λεκτική επίθεση εκπροσώπων εταιρείας φύλαξης κατά της προέδρου του Συλλόγου Ιωάννας Ιωάννου με τον Διοικητή να ζητά έγγραφη ενημέρωση για όσα ο Σύλλογος κατήγγειλε με την απάντηση του Συλλόγου να είναι καταπέλτης.

«Αλήθεια τι θέλει να εξηγήσουμε, αφού όλα αναγράφονται στην καταγγελία; Τι δεν μπορεί να καταλάβει; Μας προκαλεί εντύπωση η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε για να καλέσει το σωματείο για εξηγήσεις, την ίδια στιγμή που αργοπορεί στο να λύσει μια σειρά από προβλήματα, ή απλά τα αγνοεί.

Προφανώς τα παράπονα της εταιρίας είναι αυτά που ενόχλησαν το Διοικητή. Οι κύριοι της εταιρίας Φύλαξης θα ήθελαν να είναι εντός του Νοσοκομείου χωρίς να έχουν αντιδράσεις, χωρίς σωματείο, για να υλοποιούν τα σχέδιά τους, την απλήρωτη εργασία, την τρομοκρατία. Είναι γνωστή εξάλλου η φήμη των εργολάβων  στα νοσοκομεία και σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Σε καμία περίπτωση δε θα απολογηθούμε για την έντιμη στάση που κρατήσαμε απέναντι στους εργολάβους και υπέρ των εργαζομένων, προσπαθώντας να παρακολουθήσουμε τη συζήτηση για τους όρους δουλειάς τους».

Νέα «κόντρα» φέρεται να ξέσπασε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου με τον Σύλλογο να πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου, όπου ενώ είχε αναρτήσει πανό και ήταν σε εξέλιξη η στάση εργασίας, με εντολή της Διοίκησης, το πανό ξηλώθηκε.

Η νέα καταγγελία για τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας κάνει λόγο για καταπάτηση βασικών συνδικαλιστικών ελευθεριών και απουσία σεβασμού.

«Επανερχόμαστε με νέα καταγγελία, αυτή τη φορά κατά της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Δε σέβεται στοιχειώδεις συνδικαλιστικές ελευθερίες, διαμαρτυρίες, είναι ενάντια στην πολιτική τους! Προσπαθεί χέρι χέρι με την Κυβέρνηση να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στο χώρο εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα:

Στις 28/11 έφτασε στα χέρια του Συλλόγου έγγραφο από το Διοικητή του νοσοκομείου, στο οποίο ζητάει από το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων έγγραφη ενημέρωση για τα καταγγελλόμενα στο Δελτίο τύπου, στις 22/11/2022, σχετικά με τους εργαζόμενους στη φύλαξη του νοσοκομείου. Θέλει να ενημερωθεί για τη στάση του σωματείου απέναντι στους εργολάβους….! Κάτι ανάλογο έστειλε και στους εργαζόμενους στη Φύλαξη που ήταν παρόντες στο συμβάν.

Αλήθεια τι θέλει να εξηγήσουμε, αφού όλα αναγράφονται στην καταγγελία; Τι δεν μπορεί να καταλάβει; Μας προκαλεί εντύπωση η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε για να καλέσει το σωματείο για εξηγήσεις, την ίδια στιγμή που αργοπορεί στο να λύσει μια σειρά από προβλήματα, ή απλά τα αγνοεί.

Προφανώς τα παράπονα της εταιρίας είναι αυτά που ενόχλησαν το Διοικητή. Οι κύριοι της εταιρίας Φύλαξης θα ήθελαν να είναι εντός του Νοσοκομείου χωρίς να έχουν αντιδράσεις, χωρίς σωματείο, για να υλοποιούν τα σχέδιά τους, την απλήρωτη εργασία, την τρομοκρατία. Είναι γνωστή εξάλλου η φήμη των εργολάβων  στα νοσοκομεία και σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Σε καμία περίπτωση δε θα απολογηθούμε για την έντιμη στάση που κρατήσαμε απέναντι στους εργολάβους και υπέρ των εργαζομένων, προσπαθώντας να παρακολουθήσουμε τη συζήτηση για τους όρους δουλειάς τους.

Σαν να μην έφτανε αυτό σήμερα (1/12/22), στα πλαίσια της Πανελλαδικά ανακοινωμένης στάσης εργασίας, το σωματείο μας πραγματοποίησε διαμαρτυρία στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου και ανήρτησε πανό. Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η στάση εργασίας…..και εμείς επισκεπτόμασταν τμήματα του νοσοκομείου, με εντολή της Διοίκησης, το πανό κατέβηκε. Και δεν είναι πρώτη φορά που εισπράττουμε τέτοια συμπεριφορά…!

Αυτό που ενοχλεί τη Διοίκηση δεν είναι να μη χαλάσει η αισθητική του Νοσοκομείου. Αν την ένοιαζε αυτό θα έκανε μια γύρα στις ουρές στα εξωτερικά ιατρεία κάθε πρωί, στην ατελείωτη αναμονή στα ΤΕΠ, στα ραντεβού που “κλείνονται” μετά από μήνες. Θα έκανε μια βόλτα στην παθολογική, στην χειρουργική και στα άλλα τμήματα που 2 νοσηλευτές δεινοπαθούν να βγάλουν τη βάρδια. Θα πέρναγε από τη ΜΕΘ, όπου αν κάποιος συνάδελφος αρρωστήσει, το πρόγραμμα βγαίνει με 1 ρεπό.

Αυτό που τους ενοχλεί είναι το περιεχόμενο και το σύνθημα του πανό: “όχι στο πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών – το νομοσχέδιο έκτρωμα να μην περάσει”

Τους ενοχλεί η δράση του συλλόγου και η μαζική απόρριψη του νομοσχεδίου από το σύνολο των υγειονομικών. Ενός νομοσχεδίου που βάζει ταφόπλακα σε ό,τι δημόσιο είχε απομείνει στο Ε.Σ.Υ. , αλλάζει την εργασιακή σχέση των γιατρών, ενισχύει τα μεγαθήρια της ιδιωτικής υγείας, ενώ νομιμοποιεί το “φακελάκι”. Τους ενοχλεί πάρα πολύ η δράση του Σωματείου, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, που κάνει κινητοποιήσεις και που δεν κάνει τη γλάστρα στις κυβερνητικές αποφάσεις, όπως η Διοίκηση.

Αν η Διοίκηση δίνει καθημερινά τα διαπιστευτήρια της στην Κυβέρνηση, εμείς ως Υγειονομικοί τα διαπιστευτήρια μας τα δίνουμε, στο λαό της περιοχής, που θα παλέψουμε στο πλάι του για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, για όλους. Για να γίνει το νοσοκομείο εντός και εκτός στολίδι, ικανό να ανταποκριθεί στο ρόλο του!»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr