ΝΟΤΑΜ πτήσεων εξωτερικού: Παράταση έως 4 Απριλίου – Οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΤΑΜ πτήσεων εξωτερικού: Παράταση έως 4 Απριλίου – Οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα

Παρατείνεται η ΝΟΤΑΜ για πτήσεις εξωτερικού σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Έως τη Δευτέρα 4 Απριλίου παρατείνεται η ΝΟΤΑΜ για τις πτήσεις εξωτερικού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικης Αεροπορίας.

Για την είσοδο στην Ελλάδα προβλέπονται τα εξής:

  • Χωρίς τεστ άφιξης οι ταξιδιώτες με Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 και οι υπήκοοι από Η.Π.Α, Αυστραλία και Καναδά
  • Αρνητικό τεστ για όλους τους υπόλοιπους ταξιδιώτες

Mε αρνητικό τεστ η είσοδος στην Ελλάδα ανεξαρτήτως εμβολιασμού για όλους τους υπόλοιπους ταξιδιώτες: Όλοι οι υπόλοιποι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός 24 ωρών πριν από την άφιξη τους στην Ελλάδα.

  • Έλεγχοι σε παιδιά από 5 ετών και άνω: Η υποχρέωση των προϋποθέσεων για είσοδο στην Ελλάδα ισχύει για παιδιά από 5 ετών και άνω.
  • Δειγματοληπτικός έλεγχος ταξιδιωτών και προσωρινός περιορισμός 5 ημερών σε περίπτωση κρούσματος: Σε όλους τους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (PCR ή rapid test) κατά την άφιξη τους.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός αεροδρομίων, καθώς και κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μάσκα προστασίας.

Υπενθυμίζεται στο επιβατικό κοινό, ότι από την περασμένη Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 έχει καταργηθεί η υποχρέωση συμπλήρωσης του PLF για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr