ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νότια Εύβοια: H Σφυριχτή Γλώσσα του χωριού <<Αντιά>> μετέχει σε πολυεθνική συνάντηση στην La Gomera των Καναρίων Νήσων

Την διοργάνωση κάνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Καναρίων Νήσων.

Για πολλοστή φορά η Σφυριχτή Γλώσσα του χωριού <<Αντιά>> μετέχει σε πολυεθνική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί 11 και 12 Δεκεμβρίου στην La Gomera των Καναρίων Νήσων .

Την διοργάνωση κάνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Καναρίων Νήσων.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί και είχαν προσκληθεί να μετέχουν με φυσική παρουσία , τα Αντιά  της Ελλάδας ,το Μαρόκο ,τα Πυρηναία της Γαλλίας  και τα Κανάρια Νησιά .

Λόγω όμως της πανδημίας, αποφασίστηκε η συνάντηση να γίνει με τηλεδιάσκεψη, κάτι που είχαμε  κάνει ξανά με ευρύτερε σχήμα συμμετοχής τον περασμένο Απρίλιο .

Η συμμετοχή του Προέδρου τουΣυλλόγου Παναγιώτη Τζαναβάρη και το Μέλος Του Δ. Σ Παναγιώτη Μπουρνουσούζη θα γίνει με μαγνητοσκοπημένο βίντεο διότι η τηλεφωνική και ιντερνετική επικοινωνία με τα Αντιά όπου βρίσκετε αυτή την περίοδο ο Πρόεδρος,είναι περιοδική έως ανύπαρκτή χωρίς να ενδιαφέρετε κανείς για το χρόνιο πρόβλημα .

Ο Πρόεδρος στο μήνυμα του κάνει αναφορά για την σφυριχτή γλώσσα στα Αντιά καθώς και στην απροθυμία  παροχής βοήθειας από το τους δημόσιους φορείς προκειμένου να διασφαλιστούν μέσα και πόροι για την διάσωση της και κλίνει, με την ευχή επόμενοι   διοργάνωση να γίνει κάτω από κανονικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr