Ο ερευνητής που προέβλεψε τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, τώρα προειδοποιεί την Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ερευνητής που προέβλεψε τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, τώρα προειδοποιεί την Ελλάδα

Σε βίντεο, που δημοσίευσε στις 12 Φεβρουαρίου από το ολλανδικό ινστιτούτο «Solar System Geometry Survey», προειδοποιεί για ενδεχόμενο σεισμό πάνω από 7 Ρίχτερ

“Καμπανάκι κινδύνου” για την Ιταλία και την Ελλάδα ως προς την εκδήλωση ενός ισχυρού σεισμού, κρούει ο Ολλανδός επιστήμονας Frank Hoogerbeets, ο οποίος βασίζει τις προβλέψεις του για τους σεισμούς στην ευθυγράμμιση των πλανητών και έγινε ευρύτερα γνωστός “πέφτοντας μέσα” ως προς τον φονικό σεισμό της Τουρκία.

Σε βίντεο, που δημοσίευσε στις 12 Φεβρουαρίου από το ολλανδικό ινστιτούτο «Solar System Geometry Survey», προειδοποιεί για ενδεχόμενο σεισμό πάνω από 7 Ρίχτερ έχοντας μάλιστα θέσει ως χρονικό όριο για τις δονήσεις την 17η Φεβρουαρίου.

Στο κάδρο των… πιθανοτήτων για καταγραφή ισχυρού σεισμού βρίσκονται σύμφωνα με τον Hoogerbeets οι περιοχές του Μεξικού, της Ονδούρας, του Πακιστάν, του Αφγανιστάν, της δυτικής Κίνας και της Μεσογείου.

Αίσθηση προκαλεί πως ο επιστήμονες είχε αναρτήσει στο Twitter 72 ώρες πριν τον φονικό σεισμό της Τουρκίας πως «αργά ή γρήγορα θα γίνει ένας σεισμός περίπου 7,5 Ρίχτερ σε αυτή την περιοχή (Νότια-Κεντρική Τουρκία, Ιορδανία, Συρία, Λίβανος)»

«Πριν από αυτούς τους σεισμούς προηγείται πάντα κρίσιμη πλανητική γεωμετρία, όπως είχαμε στις 4-5 Φεβρουαρίου» συμπλήρωσε.

Σε κάθε περίπτωση η επιστημονική κοινότητα διχάζεται μάλλον ως προς τις μεθόδους εκτίμησης του καθώς υπογραμμίζει ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις σεισμικές δονήσεις.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr