Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος σε Επιστημονική Ημερίδα για την Αναπηρία και την Ειδική Αγωγή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος σε Επιστημονική Ημερίδα για την Αναπηρία και την Ειδική Αγωγή

Επιστημονική Ημερίδα για την Αναπηρία και την Ειδική Αγωγή παρουσία του Μητροπολίτη Χαλκίδος

Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, παρευρέθηκε στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Αναπηρία και Ειδική Αγωγή: Στερεότυπα και Προοπτικές», την οποία διοργάνωσαν ο Δήμος Χαλκιδέων και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκε το επιτελούμενο, μέχρι σήμερα, έργο υπέρ των συνανθρώπων μας, που ορίζονται ως άτομα με αναπηρία και εκτέθηκαν περαιτέρω σχεδιασμοί και προοπτικές του Δήμου Χαλκιδέων, ενώ οι θεματικές ενότητες της Ημερίδας ήταν

α) Δημιουργία Γραφείου ΑμεΑ από το Δήμο Χαλκιδέων, κατά την οποία η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα παρουσίασε τις δράσεις και το πρόγραμμα του Δήμου Χαλκιδέων για τα άτομα με αναπηρία. Επισήμανε τους στόχους του Δήμου Χαλκιδέων για την ουσιαστική στήριξη και ανάπτυξη της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών με αναπηρία και τη στοχοθεσία του γραφείου ΑμεΑ σχετικά με τα δικαιώματα και τις παροχές που δικαιούνται τα ΑμεΑ. Ομιλητές, επίσης, στην 1η θεματική ενότητα ήταν οι κ. Σπύρος Δενάζης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και Κώστας Μπακούλιας, υπεύθυνος εφαρμογής-ερευνητής που παρουσίαση την εφαρμογή Safe AmeA, η κ. Γωγώ Ρουκουτάκη, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, οι κ. Γεώργιος Κόντος, Ομοσπονδιακός προπονητής Τένις με αμαξίδιο και Μπάμπης Στέφανος, Πρωταθλητής  Τένις με αμαξίδιο  στην κατηγορία Τετραπληγία, οι κ. Ειρήνη Μερτζιάνη, συντονίστρια των Special Olympics της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και κ. Άρτεμις Βασιλικοπούλου, Εθνική Διευθύντρια των Special Olympics Ελλάς.

β) βραβεύσεις αθλητών που συμμετείχαν και επέτυχαν στα Special Olympics. Εκεί, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος προσεκλήθη να ομιλήσει και να απονείμει τα βραβεία στους διακριθέντες των αγώνων Special Olympics.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα και το Δημοτικό Συμβούλιο, για όσα μέχρι σήμερα έπραξαν και προγραμματίζουν, ώστε η Πόλη της Χαλκίδος και ο Δήμος ευρύτερα να είναι προσβάσιμος και φιλικός σε όλους, καθώς επίσης και τους υπεύθυνους του Ειδικού Σχολείου για την συνεχή προσφορά τους. Κατέθεσε το σεβασμό του στα ΑμεΑ μέλη της κοινωνίας μας και στις οικογένειές τους, ενώ ευχαρίστησε τους αθλητές, που έλαβαν μέρος στους αγώνες και ενίκησαν, για το μήνυμα πίστεως και αισιοδοξίας που δίνουν στην κοινωνία.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας υπενθύμισε ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας και ταυτοχρόνως ομοούσιοι. Κατά συνέπεια, είμαστε ίσοι και οφείλουμε όλοι μας, ανάλογα με τα τάλαντά μας, να προσφέρουμε στο συνάνθρωπο, ώστε πραγματικά να αποτελούμε κοινωνία. Ο Θεός εμοίρασε κατά τη σοφία Του τα τάλαντα σε όλους, διαφορετικά όμως στον καθένα, όσον αφορά τον αριθμό και το είδος, ώστε πρώτον μεν να μην είμαστε κάτω από τον οδοστρωτήρα της ομοιομορφίας, δεύτερον δε να συνεργαζόμαστε και το περίσσευμα του ενός να συμπληρώνει το έλλειμμα του αλλού.

γ) Ομιλίες Επιστημόνων από το χώρο της Ειδικής Αγωγής, όπου κεντρικοί ομιλητές ήταν οι κ. Σαρρή Χρύσα – Ψυχολόγος, Γκατζογιάννη Μαργαρίτα – Παιδοoδοντίατρος, Τσιρογιάννη Παρασκευή – Εργοθεραπεύτρια-Βρεφοκόμος, Στεφάνου Αρετή – Ψυχολόγος και Αγγελής Ευάγγελος – Φυσικοθεραπευτής 2BScs, 2MScs, 2 PhDcSportsMedicineHarvard 120 Μετεκπαιδεύσεις Ιατρικής και Φυσικοθεραπείας.

Στην Ημερίδα παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr