Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για τα υπηρεσιακά συμβούλια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Τι αναφέρει η ανακοίνωσή των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας μετά από την παρωδία των εκλογών, για ανάδειξη αιρετών του κλάδου της 7ης Νοεμβρίου, συντάσσεται απόλυτα με τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε που πάρθηκαν στις 9/11/2020 και 4/1/2021 για το θέμα της συγκρότησης των Π.Υ.Σ.Π.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Κ.Υ.Σ.Π.Ε.

Καλούμε τις παρατάξεις και τους συνδυασμούς που φέρεται να έχουν «εκλέξει» αιρετό να καταθέσουν και στο Σύλλογο τις παραιτήσεις τους, ώστε να κατατεθούν στη Διεύθυνση Π.Ε Εύβοιας απέναντι στην προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να συγκροτήσει Υπηρεσιακά Συμβούλια με βάση τις «ψευδο-εκλογές» της 7ης Νοέμβρη 2020.

Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη στους άθλιους σχεδιασμούς τους Υπουργείου Παιδείας και κανένας να μη δηλώσει πρόθυμος να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία – παρωδία που δεν έχει τη νομιμοποίηση των συναδέλφων. Άλλωστε το 95% των συναδέλφων είναι που δε στήριξε την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία.

Ενημερώνουμε πως οι «πρόθυμοι» συνάδελφοι που θα κάνουν αίτηση για τις θέσεις αυτές θα καταγγελθούν δημόσια και θα είναι ξένο σώμα για τον Σύλλογό μας .

Υπάρχει καιρός να αποσύρουν τυχόν αίτησή τους και το Δ.Σ. τους καλεί να παραιτηθούν από τη θέση που θα τους «διορίσουν».

Δε θα τους αφήσουμε να επιτύχουν την αποπομπή των αιρετών από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Οι πραγματικές εκλογές και η ανάδειξη των νέων αιρετών του κλάδου, θα πραγματοποιηθούν μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων λόγω πανδημίας με τη δυνατότητα στους υποψήφιους να επικοινωνούν με τους συναδέλφους προεκλογικά, γιατί αυτό σημαίνει δημοκρατία, και με διά ζώσης ψηφοφορία.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να δώσει ολιγόμηνη παράταση θητείας των αιρετών, όπως έγινε σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ο Πρόεδρος                                             Η Γραμματέας
Λάμπρος Γιαννούχος                             ΈφηΒαρβάρου

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr