Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλεί τους Δ/ντές και τους εκπαιδευτικούς να αναφέρουν τα κενά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλεί τους Δ/ντές και τους εκπαιδευτικούς να αναφέρουν τα κενά

Η ανακοίνωση του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται πως η παιδεία δεν είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης. Δυστυχώς τα σχολεία μας είναι αφημένα στο έλεος του 4ου κύματος της πανδημίας με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με πρωτόκολλα λάστιχο (το περίφημο 50+1 μαθητών να νοσούν για να κλείσει τμήμα), με τρίωρες καθαρίστριες, με κουτσουρεμένη χρηματοδότηση, με ανυπεράσπιστους εκπαιδευτικούς να προσπαθούν κάθε μέρα να λύσουν δεκάδες προβλήματα μόνοι τους. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων σε αρκετά σχολεία του Συλλόγου μας υπάρχουν ακόμη κενά εκπαιδευτικών καθώς και αρκετά κενά δικαιολογημένων αδειών.

Οι συνάδελφοι αναγκάζονται να δίνουν λύσεις μετά από εντολές, συνενώνοντας τμήματα κόντρα σε κάθε νόμο και κυρίως στα υγειονομικά πρωτόκολλα ή αναστέλλοντας το ολοήμερο, στερώντας έτσι από τους εργαζόμενους γονείς τη δυνατότητα στα παιδιά τους την παρακολούθηση του προγράμματος, δημιουργώντας έτσι αναστάτωση σε οικογένειες.

Εδώ υπάρχουν τεράστιες οι ευθύνες του Υπουργείου και της Δ/νσης Π.Ε Εύβοιας που δεν φροντίζουν για την άμεση κάλυψη των κενών που δημιουργούνται. Οι λύσεις που δίνονται, μόνο προσωρινές μπορούν να κριθούν και ολιγοήμερες γιατί οτιδήποτε άλλο δείχνει αδιαφορία για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και περιφρόνηση των μορφωτικών αναγκών και των δικαιωμάτων των μικρών μαθητών μας, αγνοώντας παράλληλα το επικίνδυνο υγειονομικά σε καιρό έξαρσης του Covid 19.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλεί τους Δ/ντές και τους εκπαιδευτικούς να αναφέρουν τα κενά που δημιουργούνται στα σχολεία που υπηρετούν.

Ζητάμε την άμεση αναπλήρωση των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε δικαιολογημένες άδειες.

Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για τα δικαιώματα των μαθητών στην εκπαίδευση και για τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr