Οδηγίες στους πλημμυροπαθείς: Βγάλτε φωτογραφίες των χώρων πριν τους καθαρίσετε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδηγίες στους πλημμυροπαθείς: Βγάλτε φωτογραφίες των χώρων πριν τους καθαρίσετε

Οδηγίες προς τους πλημμυροπαθείς της κακοκαιρίας Daniel σχετικά με την καταγραφή των ζημιών στις οικίες, εφόσον θέλουν να καθαρίσουν τις οικίες τους, δίνει η Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ).

Όπως αναφέρει, οι ιδιοκτήτες, εφόσον θέλουν να καθαρίσουν τις κατοικίες τους, θα πρέπει να βγάλουν φωτογραφίες από το εσωτερικό όλων των πληγέντων χώρων του κτιρίου, στις οποίες θα φαίνονται ευκρινώς τόσο το ύψος της στάθμης του νερού που εισχώρησε, όσο και η πληγείσα οικοσκευή εντός των δωματίων. Επίσης, πρέπει να φροντίσουν κατά την αυτοψία να είναι εμφανές το αποτύπωμα της στάθμης στους τοίχους.

Κακοκαιρία Daniel: Έχουν γίνει 4.336 αυτοψίες μέχρι στιγμής

Σημειώνεται ότι, από την πρώτη στιγμή τα στελέχη των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στο πεδίο των πληγεισών περιοχών για αυτοψίες και καταγραφές.

Μέχρι εχθές είχαν πραγματοποιηθεί 4.336 αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές, και η διαδικασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, με τη συνδρομή μηχανικών της Πολιτικής Προστασίας, του Στρατού και του ΤΕΕ, με τη σημαντική συνδρομή και συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr