Ουρές στα φαρμακεία: Σε ποια περιοχή άδειασαν τα ράφια από self tests
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ουρές στα φαρμακεία: Σε ποια περιοχή άδειασαν τα ράφια από self tests

Φαρμακείο έδωσε περίπου 300 self tests

Αντιμέτωποι με ένα εκρηκτικό κοκτέιλ κορωνοϊού, γρίπης και ιώσεων είναι αυτές τις ημέρες οι πολίτες, με αποτέλεσμα στα φαρμακεία του Ηρακλείου να καταγράφονται εικόνες που θυμίζουν εκείνες στην αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με το ekriti, ιδιαίτερα τις μέρες των εφημεριών, οι ουρές είναι τόσο μεγάλες, που σχεδόν εξαφανίζονται τα τεστ Covid, γρίπης και τα αντιιικά φάρμακα.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ο πρώην πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Γιάννης Τσικανδυλάκης, ανέφερε ότι η ζήτηση στα διαγνωστικά τεστ έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Ηράκλειο: Φαρμακείο έδωσε περίπου 300 self tests

Είναι χαρακτηριστικό, όπως λέει, ότι σε χθεσινή εφημερία φαρμακείου στο Ηράκλειο δόθηκαν περίπου 300 αυτοδιαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό, ενώ δύσκολα αυτές τις ημέρες θα βρει κάποιος το τριπλό τεστ για γρίπη και Covid, καθώς αυτό επιλέγουν οι περισσότεροι για να είναι απολύτως σίγουροι.

Αυξημένες και οι πωλήσεις μασκών, καθώς αποτελούν ένα από τα πιο ήπια μέτρα που μπορεί να λάβει κάποιος για να μη νοσήσει.

«Ο περισσότερος κόσμος δεν έχει εμβολιαστεί ούτε κατά του κορωνοϊού ούτε κατά της γρίπης», σχολιάζει ο κ. Τσικανδυλάκης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο κόσμος έχει κουραστεί, ωστόσο, όπως είπε, ο εμβολιασμός προστατεύει, ειδικά εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων ξεκίνησε λίγο πριν τα Χριστούγεννα και αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr