Ούτε στην τράπεζα δεν θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι χωρίς rapid test
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ούτε στην τράπεζα δεν θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι χωρίς rapid test

«Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους πολίτες που συναλλάσσονται με το Δημόσιο και τις τράπεζες ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση. Μόνο με rapid test η είσοδος

Η έξαρση της διασποράς του κορονοϊού στην χώρα μας, φαίνεται θα σπάσει και σήμερα κάθε ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας γεγονός που φαίνεται να φέρνει νέα μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα στις 18:00 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης θα ανακοινώσει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του νέου αυτού κύματος.

Φαίνεται πως έχει κλειδώσει η αύξηση των υποχρεωτικών rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, με δική τους επιβάρυνση ενώ δεν αποκλείεται να μπουν νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους πελάτες στην εστίαση.

Στο τραπέζι φαίνεται πως μπαίνει ξανά το ωράριο στην εστίαση, σε κόκκινες περιοχές, αφού η κυβέρνηση θα επαναφέρει τον επιδημιολογικό χάρτη. Όπως είπε η καθηγήτρια κ. Παπαευαγγέλου τα μέτρα που θα ανακοινωθεί θα είναι τοπικού χαρακτήρα.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να απαιτείται η επίδειξη αρνητικού rapid test για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους, δεδομένη είναι η αυστηροποίησή τους το επόμενο διάστημα προκειμένου να διαπιστωθεί αν γίνονται σωστά οι έλεγχοι με επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας στους εμβολιασμένους.

Επίσης παρελθόν, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, θα θεωρούνται τα πλαϊνά προστατευτικά στα μαγαζιά.

Οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης θα έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr