Πανελλήνιες 2022: Δείτε τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες 2022: Δείτε τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Τα θέματα στα τρία σημερινά εξεταζόμενα μαθήματα των Γενικών Λυκείων στις Πανελλήνιες 2022, Λατινικά, Χημεία, Τεχνολογία ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Παιδείας.

Δείτε εδώ τα θέματα στα Λατινικά

Δείτε εδώ τα θέματα στην Χημεία

Δείτε εδώ τα θέματα στην Τεχνολογία

Yπενθυμίζεται πως αύριο Πέμπτη  εξετάζονται σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων.

Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ φέτος είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415), ενώ στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό Ναυτικό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr