Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία

Oλοκληρώνουν σήμερα (10/6/22) οι υποψήφιοι των ΓΕΛ τα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελληνίων Εξετάσεων με Ιστορία, Φυσική, Οικονομία.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα στα τρία σημερινά εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελληνίων Εξετάσεων στα Γενικά Λύκεια.

Δείτε εδώ τα θέματα της Ιστορίας

Δείτε εδώ τα θέματα της Φυσική

Δείτε εδώ τα θέματα της Οικονομίας

Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται σήμερα για τα ΓΕΛ, ενώ αύριο, Σάββατο, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίζονται σε ΥγιεινήΠρογραμματισμό ΥπολογιστώνΑρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ) και Στοιχεία Μηχανικής.

Ακολουθούν τα Ειδικά Μαθήματα 18-30 Ιουνίου, τόσο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, όσο των ΕΠΑΛ.

Αύριο, Σάββατο, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίζονται σε Υγιεινή, Προγραμματισμό Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ) και Στοιχεία Μηχανικής.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Γι’ ακόμη μία χρονιά το σύστημα εισαγωγής έχει υποστεί αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρσι, με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής να εφαρμόζεται για δεύτερη χρονιά και τους νέους συντελεστές βαρύτητας να οδηγούν σε πολλαπλές βαθμολογίες για τον ίδιο υποψήφιο.

Φέτος, δεν υπήρξαν αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη, επομένως δεν πρόκειται να υπάρχουν περιορισμοί στο μηχανογραφικό δελτίο, όμως ο «κόφτης» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής παραμένει, ενώ και οι νέοι συντελεστές θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν κατά τη συμπλήρωση. Τα αποτελέσματα των επιδόσεων αναμένεται να ανακοινωθούν αρχές Ιουλίου, ενώ φέτος για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια να ανακοινωθούν νωρίς τον Αύγουστο οι βάσεις εισαγωγής, αντί για τα τέλη του ίδιου μήνα, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr