Πανελλήνιες 2023: Πόσο δύσκολα ήταν σημερινά θέματα- Τι λένε οι μαθητές της Εύβοιας
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πανελλήνιες 2023: Πόσο δύσκολα ήταν σημερινά θέματα- Τι λένε οι μαθητές της Εύβοιας

Εύκολα η δύσκολα τα θέματα στα Λατινικά; Τι λένε οι μαθητές της Εύβοιας στο evima.gr.

Τις απαντήσεις για τα θέματα των Λατινικών, της Πληροφορικής και της Χημείας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις παρουσιάζει το evima.gr, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα λίγα λεπτά μετά τις 10:00, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα Λατινικών, Χημείας, Πληροφορικής στις σημερινές εξετάσεις για τις Πανελλήνιες 2023.

Σήμερα είναι η προτελευταία μέρα για τα μαθήματα κατεύθυνσης ΓΕΛ με την αυλαία να πέφτει την προσεχή Δευτέρα 12 Ιουνίου.

Για τα σημερινά θέματα μίλησαν στο evima.gr οι μαθητές της Εύβοιας, «τα θέματα στο μάθημα της Πληροφορικής είναι μέτριας δυσκολίας στο ίδιο επίπεδο με τα περσινά. Η θεωρία κινήθηκε σε αναμενόμενα επίπεδα με έμφαση στη νέα ύλη. Το θέμα Β κρίνεται αρκετά εύκολο, αν και χρειάζεται προσοχή στο ερώτημα Β4.

Το τρίτο θέμα που είναι το πιο απαιτητικό συγκριτικά με τα προβλήματα που τέθηκαν και έχει μια μικρή δυσκολία στην υλοποίηση του υποπρογράμματος αλλά δεν αναμένεται να δυσκολέψει τους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους».

Αυτές είναι οι απαντήσεις στα Λατινικά Αυτές είναι οι απαντήσεις στη Χημεία

Αυτές είναι οι απαντήσεις της Πληροφορικής

Πότε μηδενίζεται το γραπτό

Ο υποψήφιος που εξετάζεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής επιτροπής και το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται από τη Λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν 0, αν υπάρξουν οι ακόλουθες ενέργειες:

    • αντικείμενο ή μέσο που προαναφέρεται
    • ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου
    • ή θορυβεί και δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών, επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων
  • ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του

Η Λυκειακή επιτροπή, πριν από την επιβολή της ανωτέρω ποινής, καλεί σε προφορική απολογία τον υποψήφιο και συντάσσει σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από την τριμελή Λυκειακή Επιτροπή και τον γραμματέα αυτής.

Τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία επισυνάπτονται στο πρακτικό.

Η τυχόν απόφαση της τριμελούς Λυκειακής Επιτροπής για μηδενισμό γραπτού δοκιμίου υποψηφίου, πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένη σε πρακτικό που συντάσσεται και υπογράφεται από τον πρόεδρο, τα δύο μέλη και το γραμματέα της Λυκειακής Επιτροπής, στο οποίο πρέπει να αναφέρονται με σαφήνεια οι λόγοι για τους οποίους μηδενίζεται το γραπτό δοκίμιο.

Σε περίπτωση που υπάρχουν στοιχεία τα οποία συλλαμβάνεται να κατέχει ο υποψήφιος, αυτά επισυνάπτονται στο πρακτικό που συντάσσεται και η τριμελής Λυκειακή Επιτροπή βαθμολογεί το γραπτό δοκίμιο με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr