Πανελλήνιες 2023: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και οι βάσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες 2023: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και οι βάσεις

Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα των Πανελληνίων 2023 με την αγωνία των υποψηφίων μαθητών να κορυφώνεται.

Η διαδικασία των Πανελλήνιων εξετάσεων δεν θα επηρεαστεί από τη διεξαγωγή των εκλογών, ακόμα και στο σενάριο της επαναληπτικής κάλπης, στα τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου.

Πανελλήνιες 2023: Πότε θα βγουν οι βάσεις, πότε τα αποτελέσματα

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, σημείωσε ότι «τέλος Ιουνίου προβλέπεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθημάτων των γενικών και των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν αρχές Ιουλίου».

Σχετικά με τις βάσεις, ο κ. Κόπτσης είπε ότι «ευελπιστούμε μέχρι τέλος Ιουλίου να έχουμε και τις βάσεις εισαγωγής». Στόχος, προσέθεσε, είναι να βγουν τουλάχιστον στην ίδια ημερομηνία με πέρυσι αν όχι νωρίτερα. «Πολύ νωρίς πάντως, αν όχι τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου θα ξέρουν οι φοιτητές μας πού θα πάνε και αυτό για να έχουν έναν, ενάμιση μήνα στη διάθεσή τους να προγραμματίσουν τη ζωή τους» επισήμανε ο Αλέξανδρος Κόπτσης.

Κανονικά η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Ο κ. Κόπτσης σημείωσε ότι ισχύει η ελάχιστη βάση εισαγωγής, όπως ισχύει το ποσοστό το οποίο δίνουν οι σχολές για κάθε ένα από τα εξεταζόμενα μαθήματα, τονίζοντας πως η βάση εισαγωγής έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο, καθώς φέτος εισάγονται, όπως και πέρσι εισήχθησαν, περίπου με 7 βαθμολογία ενώ εισάγονταν με 0,1- 0,2.

«Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπαίνουν όλοι στις σχολές να τελειώνει μικρό ποσοστό, να μην έχουμε δηλαδή φοιτητές οι οποίοι βγαίνουν από το πανεπιστήμιο. Η ποιότητα των σπουδών δεν αναβαθμιζόταν, είναι αυτονόητο, όταν μπαίνει ο καθένας ο οποίος δεν ενδιαφέρεται να τελειώσει τη σχολή» υποστήριξε ο κ. Κόπτσης, υπογραμμίζοντας ότι η ελάχιστη βάση εισαγωγής δεν επηρεάζει καθόλου αυτούς που έχουν υψηλές βαθμολογίες, ενώ υπογράμμισε πως δεν είναι τυχαίο ότι πάνω από το 50% των επιτυχόντων, μπαίνουν στην πρώτη επιλογή τους, γιατί επιλέγουν τη σχολή την οποία θέλουν πραγματικά και εισάγονται σε αυτήν.

Πότε κλείνουν τα σχολεία

«Για τα Λύκεια η 18η Μαΐου, δηλαδή την Πέμπτη προ των βουλευτικών εκλογών, είναι η τελευταία μέρα μαθημάτων. Για τα Γυμνάσια είναι η 30η Μαΐου. Για το Δημοτικό όπως πάντα δεν αλλάζει κάτι, τελειώνουν 15 Ιουνίου. Από τις 23 Μαΐου αρχίζουν οι απολυτήριες και οι προαγωγικές εξετάσεις. Ήμασταν έτοιμοι για όλα τα σενάρια εδώ και πολύ καιρό και είμαστε πανέτοιμοι» συμπλήρωσε κλείνοντας ο κ. Κόπτσης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr