Πανελλήνιες 2023: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες 2023: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Έγινε γνωστό επισήμως πότε θα βγουν τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2023.

Την ίδια ημερομηνία με πέρσι ή  νωρίτερα, θα ανακοινωθούν φέτος οι βαθμολογίες των μαθημάτων και οι βάσεις εισαγωγής για τις Πανελλήνιες 2023.

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης: «Τέλος Ιουνίου προβλέπεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθημάτων των γενικών και των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν αρχές Ιουλίου. Ευελπιστούμε μέχρι τέλος Ιουλίου να έχουμε και τις βάσεις εισαγωγής».

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο στόχος του υπουργείου είναι να βγουν τουλάχιστον στην ίδια ημερομηνία με πέρυσι, αν όχι ακόμα και νωρίτερα:

«Πολύ νωρίς πάντως, αν όχι τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου θα ξέρουν οι φοιτητές μας πού θα πάνε και αυτό για να έχουν έναν, ενάμιση μήνα στη διάθεσή τους να προγραμματίσουν τη ζωή τους».

Πώς να νικήσετε το άγχος στις Πανελλήνιες

1. Ξυπνάμε πρωί και καλό θα ήταν από τώρα να σηκώνεστε από το κρεβάτι το αργότερο στις 7 το πρωί . Έτσι θα συνηθίσει ο οργανισμός έως τις ημέρες των εξετάσεων αυτό το πρόγραμμα. Μην ξεχνάτε ότι τις μέρες των πανελλαδικών πρέπει να είσαστε στο εξεταστικό κέντρο στις 08:00 π.μ και ότι τα θέματα δίνονται στις 8.30 π.μ. Αρα δεν θα σας βοηθήσει καθόλου εάν αυτές τις μέρες σηκώνεστε αργά. Ναι χρειάζεται για λίγες μέρες αυτή η «στρατιωτική πειθαρχία».

2. Επαναλήψεις. Λογικά τώρα είσαστε σε αυτό το στάδιο και όχι στο διάβασμα για να μάθετε την εξεταστέα ύλη. Συνεπώς τώρα χρειάζεται να κάνετε καθημερινά και για πολλές ώρες μεθοδικά τις επαναλήψεις στην ύλη.

3. Διαλείμματα. Χρειάζονται πολλές και συχνές παύσεις από το διάβασμα.

4. Όχι στο εξαντλητικό διάβασμα. Οργανωμένη και μεθοδική μελέτη είναι η καλύτερη λύση.

5. Έμφαση στα σημεία που υπάρχει κάποια δυσκολία ώστε να μη χάνεται χρόνος σε αυτά που ήδη γνωρίζετε

6. Όχι σε συζητήσεις για θέματα sos με συμμαθητές ούτε και σύγκριση γνώσεων. Αυτό είναι κάτι που προκαλεί μεγάλο στρες και είναι απολύτως άχρηστο.

7. Αφήστε για λίγο τα κινητά, τα social και όλα τα …σχετικά. Το γιατί το ξέρετε. Σας αποσπούν την προσοχή και όχι μόνο.

8 .Ξεκούραση. Μια βόλτα με φίλους ή μια «ψιλή κουβέντα» στο τηλέφωνο όχι μόνο δεν βλάπτει αλλά είναι και αναγκαία.

9.Άθληση. Περπάτημα ή τρέξιμο σε ένα ευχάριστο μέρος είναι το καλύτερο για να αδειάσει το μυαλό και να πάρει δύναμη το σώμα.

10.Φαγητό. Ότι σας αρέσει αρκεί να μην είναι βαρύ για να μπορείτε να κοιμάστε καλά. Φυσικά, οι χυμοί και τα φρούτα βοηθάνε αλλά δεν τα τρώμε με το ζόρι. Νεράκι όμως πολύ. Και αρκετή σοκολάτα…καλό κάνει.

Πανελλήνιες και γονείς

Τελικά, η «ιστορία» έχει δείξει ότι οι γονείς είναι…περισσότερο αγχωμένοι από τα παιδιά και αυτό, τους το μεταδίδουν. Εντάξει η ησυχία στο σπίτι επιβάλλεται αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επικρατεί νεκρική σιγή επειδή το «παιδί διαβάζει». Βέβαια ούτε και οι καυγάδες χρειάζονται. Αφήστε τους για αργότερα. Μην ρωτάτε συνέχεια τα παιδιά αν διάβασαν, αν θυμούνται την ύλη, πως νοιώθουν ή τι σκέφτονται. Αυτά εκνευρισμό φέρνουν.

Καλύτερα ν΄ ακούτε τους φόβους και τις ανησυχίες τους παρά να τους δίνετε συνέχεια συμβουλές. Μην το συγκρίνετε με άλλα παιδιά ή με τα αδέλφια του, ούτε να μεταφέρετε σε φίλους ή συγγενείς ότι συμβαίνει με το παιδί σας. Αν δεν έχει διαβάσει όλη τη χρονιά όσο έπρεπε, τώρα δεν θα τα μάθει όλα. Συνεπώς, η πίεση δεν ωφελεί.

Τα παιδιά χρειάζονται υποστήριξη, κατανόηση και ασφάλεια. Να τους θυμίζετε πάντα πως ότι και να συμβεί εσείς θα είσαστε δίπλα τους. Και το κυριότερο. Ότι δεν καταφέρετε εσείς στη ζωή, μην το περιμένετε από το παιδί σας. Αυτό και αν είναι αγχωτικό για τα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr