Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023: Τι αλλάζει μετά την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023: Τι αλλάζει μετά την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων

Τα νέα δεδομένα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις μετά την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων στα ελληνικά πανεπιστήμια

Έρχεται η ώρα των πανελληνίων εξετάσεων για τους μαθητές της Γ λυκείου, που έχουν να αναμένουν μεγάλο ανταγωνισμό, κυρίως στις υψηλόβαθμες σχολές.

Φέτος, ο αριθμός των εισακτέων δεν μειώθηκε περισσότερο, προφανώς λόγω και των εκλογών, επομένως η πορεία των βάσεων θα εξαρτηθεί κυρίως από τις επιδόσεις στις εξετάσεις, και τη ζήτηση των τμημάτων όπως θα αποτυπωθεί μετά την συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας,  ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ανέρχεται σε 68.574 (στους οποίους θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Πέρυσι ο αριθμός των εισακτέων ανερχόταν σε 68.394.

Όσον αφορά στα τμήματα και τις σχολές, όπως αναφέρει το iEidiseis, επίσης δεν υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις σχετικά με τον αριθμό των θέσεων, που δόθηκαν, συγκριτικά με το 2022. Κατά τα λοιπά μετά και την ανακοίνωση των εισακτέων, οι υποψήφιοι δεν αναμένουν κάποια άλλη ενημέρωση ουσίας, καθώς όλα είναι προγραμματισμένα από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Μετά τη λήξη των εξετάσεων οι υποψήφιοι θα λάβουν τις βαθμολογικές τους επιδόσεις, στη συνέχεια θα έχουν μια διορία περίπου 10 ημερών ώστε να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (για τα πανεπιστήμια και τα ΙΕΚ) και ο κύκλος των πανελλαδικών κλείνει όπως και πέρυσι στο τέλος του Ιουλίου όταν θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής στα πανεπιστήμια ανακοινώνεται από το υπουργείο Παιδείας, ενώ η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Λιμενικού Σώματος, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης ορίζεται αι ανακοινώνεται από τις ίδιες τις Σχολές.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr