Πανικός σε λεωφορείο: «Ακούστηκε κάτι σαν έκρηξη, γέμισε καπνούς»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανικός σε λεωφορείο: «Ακούστηκε κάτι σαν έκρηξη, γέμισε καπνούς»

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο δρομολόγιο Αεροδρόμιο- Αμμουδάρα, στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων.

Πανικός επικράτησε σε λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ στο Ηράκλειο, όταν μετά από ένα βροντερό μπαμ το όχημα γέμισε καπνούς και μάλιστα ενώ ήταν ασφυκτικά γεμάτο από επιβάτες, όπως αναφέρουν μαρτυρίες στο Cretalive.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο δρομολόγιο Αεροδρόμιο- Αμμουδάρα, στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων.

«Και ενώ είμαστε 62 Μαρτύρων με τρελή κίνηση και σαρδελοποιημενοι γίνεται ένα ΜΠΑΜ έκρηξης σαν να έσκασε κάτι και ταυτόχρονα αέρια…άρχισαν…ουρλιαχτά ….όλοι έτρεχαν πατώντας ο ένας τον άλλο προς την πόρτα η οποία όμως δεν άνοιγε….πανικός και ατμόσφαιρα γεμάτη καπνό και μυρωδιά από κάτι χημικό…..όλοι προσπαθούσαμε με καλυμμένη μυτη-στομα να φύγουμε απ’ τις θέσεις μας…αδύνατο …ο ένας έπεφτε πάνω στον άλλο…ξαφνικά κάποιοι άνοιξαν με τα χέρια τους και κυριολεκτικά βουτήξαμε στο πεζοδρόμιο» περιγράφει επιβάτης στο Cretalive.

Η ίδια συνεχίζει την περιγραφή του περιστατικού λέγοντας ότι μόλις βγήκε έξω αντίκρυσε μία κοπέλα, περίπου 18-20 χρονών, να τρέμει γονατισμένη και σε κρίση πανικού να ζητάει βοήθεια. Αναφέρει ότι προσπάθησε να την ηρεμήσει λέγοντας στη νεαρή ότι πλέον βρίσκονται έξω από το λεωφορείο.

«Οι τουρίστες εβηχαν και έτρεχαν πανικόβλητοι να βρουν ταξί να φύγουν…. Σηκώθηκα για να πάω στο λεωφορείο για να πω στον οδηγό να καλέσει ΕΚΑΒ για την κοπέλα …και το λεωφορείο είχε φύγει!» καταγγέλλει η γυναίκα.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ηρακλείου μέσα σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας.

Ήταν 20 Ιουνίου όταν πήρε φωτιά ο κινητήρας σε εν κινήσει λεωφορείο και λαχτάρισαν οι επιβάτες.

Σε τυχαίο παράγοντα αποδίδει τα δύο περιστατικά ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου κ. Καλλέργος Βουλγαράκης σε δηλώσεις του στο Cretalive αναφορικά και με το δεύτερο συμβάν.

«Έσκασε σωληνάκι για την ψύξη του air condition, δεν πήρε φωτιά, απλά ορισμένοι φοβήθηκαν και έκαναν κάποια αρνητικά σχόλια. Ήταν υλικό το οποίο νομίμως χρησιμοποιείται για την ψύξη του κλιματιστικού. Συνολικά βρίσκονται 74 λεωφορεία σε λειτουργία. Προφανώς δεν δουλεύουν όλα 24 ώρες/24ωρο. Ακινητοποιούνται σε βάρδιες, ανά έξι κάθε μήνα, για να γίνεται συντήρηση. Το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο για να μπορεί να αντιμετωπίσει τα περιστατικά» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Cretalive

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr