Παρασύρθηκε από τον αέρα ενώ έκανε kite surf και το Λιμενικό του επέβαλε πρόστιμο επειδή αγνόησε τον καιρό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασύρθηκε από τον αέρα ενώ έκανε kite surf και το Λιμενικό του επέβαλε πρόστιμο επειδή αγνόησε τον καιρό

Ειδική επιχείρηση στήθηκε από το Λιμενικό Σώμα για να εντοπιστεί χειριστής αετοσανίδας ο οποίος βρέθηκε σώος όμως καλείται να πληρώσει πρόστιμο επειδή αγνόησε τον κακό καιρό
Αναζητήσεις για τον εντοπισμό χειριστή αετοσανίδας πραγματοποίησε το Λιμενικό Σώμα στη Σαντορίνη καθώς ο άνδρας δεν είχε δώσει σημεία ζωής για αρκετή ώρα.

Ο άνδρας ο οποίος επιδιδόταν στο άθλημα του kite surf δεν υπολόγισε καλά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην θαλάσσια περιοχή που βρισκόταν και έχασε τον έλεγχο της σανίδας, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε βραχονησίδα μεταξύ Θήρας και Ανάφης.

Το Λιμενικό Σώμα έστησε ειδική επιχείρηση εντοπισμού του άνδρα, σε συνεργασία με ιδιωτικά σκάφη, η οποία είχε αίσιο τέλος καθώς ο 42χρονος χειριστής εντοπίστηκε σώος, όμως το Λιμενικό του επέβαλε διοικητικά πρόστιμα καθώς αγνόησε τις κακές καιρικές συνθήκες και με ανέμους που έπνεαν έως και 7 μποφόρ έκανε θαλάσσια σπορ διακινδυνεύοντας την ίδια τη ζωή του.

Δείτε την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

«Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, για ύπαρξη αγνοούμενου 42χρονου αλλοδαπού χειριστή αετοσανίδας (kite-surf), στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Ανάφης.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκαν έρευνες προς εντοπισμό του, από ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και από τρία ιδιωτικά σκάφη. Ο ανωτέρω αλλοδαπός εντοπίστηκε λίγο αργότερα από Ι/Φ σκάφος, στη νησίδα Άνυδρο.

Ο εν λόγω χειριστής δήλωσε καλά στην υγεία του και δεν αιτούνταν ιατρικής βοήθειας, ενώ από το Λιμεναρχείο Θήρας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr