Παράταση για τις εγγραφές σε δημόσια σχολεία: Ποια είναι η διαδικασία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση για τις εγγραφές σε δημόσια σχολεία: Ποια είναι η διαδικασία

'Εως τις 28 Μαρτίου παρατείνεται η διαδικασία εγγραφών στα δημόσια σχολεία της χώρας

Παράταση μέχρι τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 πήραν οι εγγραφές μαθητών/μαθητριών στα δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας.

Οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά αφορούν το σχολικό έτος 2022-23.

Τη γνωστοποίηση της παράτασης στην ημερομηνία εγγραφών ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Διαδικασία εγγραφής

Υπενθυμίζεται ότι τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχαν ανακοινώσει την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγγραφών, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των γονιών.

Στα νηπιαγωγεία εγγράφονται παιδιά που γεννήθηκαν το 2017 και το 2018.

Η διαδικασία αίτησης εγγραφής είναι πολύ απλή. Ο γονέας-κηδεμόνας, αφού αυθεντικοποιηθεί με τους κωδικούς στο Taxisnet, θα επιλέξει το Νηπιαγωγείο που αντιστοιχεί στη διεύθυνση κατοικίας του και θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του νηπίου καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνται, μέσω της πλατφόρμας gov.gr.

Η ίδια πλατφόρμα αυτοματοποιεί και τους μηχανισμούς διαχείρισης των αιτήσεων από τους διευθυντές των νηπιαγωγείων και από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την τελική κατανομή των νηπίων σε σχολικές μονάδες.

Οι αιτούντες γονείς θα ενημερώνονται μέσω SMS για την εξέλιξη της αίτησής τους, καθώς και για κάθε πιθανή διόρθωση που θα διαπιστώνεται ότι αυτή χρειάζεται, βελτιώνοντας σημαντικά τον τρόπο επικοινωνίας του πολίτη με το κράτος.

 

Νηπιαγωγεία

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, το σύστημα «Εγγραφή στα Νηπιαγωγεία» εφαρμόζεται για τρίτη συνεχή χρονιά, αξιοποιώντας τη στρατηγική διασύνδεσης των συστημάτων του Δημοσίου και συγκεκριμένα τις υποδομές του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, του myschool και του Μητρώου Πολιτών.

Η υλοποίηση έγινε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το 2020 είχαν πραγματοποιηθεί 82.227 ηλεκτρονικές εγγραφές στα νηπιαγωγεία και το 2021 68.334.

 

Δημοτικά

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ήδη από 1η Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή των μαθητών και μαθητριών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στην α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στη σχολική μονάδα με κάθε πρόσφορο τρόπο για την αποφυγή συγχρωτισμού, όπως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή ταχυδρομείου.

Στην α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές και μαθήτριες που γεννήθηκαν το 2016.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr