Παρέμβαση εισαγγελέα για την 54χρονη με κορονοϊό που αρνούνταν να διασωληνωθεί και πέθανε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για την 54χρονη με κορονοϊό που αρνούνταν να διασωληνωθεί και πέθανε

Η διάπραξη αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος από πρόσωπα που φέρονται να εμπόδισαν τη διασωλήνωση γυναίκας ασθενούς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", η οποία ήταν αρνήτρια της πανδημίας και τελικά απεβίωσε, τίθεται στο στόχαστρο της Εισαγγελίας.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας, η οποία δεν στρέφεται κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου, προκάλεσαν σειρά δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία 54χρονη γυναίκα ανεμβολίαστη και αρνήτρια της πανδημίας δεν δέχθηκε να διασωληνωθεί λόγω μείωσης του οξυγόνου της και φέρεται να όρισε και δικηγόρο προκειμένου να μην γίνει η συγκεκριμένη ιατρική πράξη.

Οι γιατροί του νοσοκομείου τελικά προχώρησαν σε διασωλήνωση με εισαγγελική εντολή, όπως ορίζει ο νόμος σε περιπτώσεις άρνησης του ασθενούς και οικείων του, κατά την ενδεδειγμένη εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η Εισαγγελία ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, με στόχο να διακριβωθεί αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό, αλλά και του αδικήματος που αφορά παραβάσεις του νόμου για την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.

Ήδη, ο φάκελος της υπόθεσης ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη, ο οποίος θα αναζητήσει πρόσωπα, εκτός του νοσοκομείου, που φέρονται να απέτρεψαν ή να εμπόδισαν την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr