Πάτρα: Διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου των τριών παιδιών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου των τριών παιδιών

Έρευνα για ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες ιατροδικαστών, στην υπόθεση του θανάτου των δύο παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη, ανοίγει από τις αρμόδιες αρχές.

Τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, για τους ιατροδικαστές που διενήργησαν τις πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις στα δύο κοριτσάκια της οικογένειας Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη από την Πάτρα.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για ενδεχόμενα παραπτώματα που ενδεχομένως τελέστηκαν από τους αρμόδιους ιατροδικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου των παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου- Δασκαλάκη από την Πάτρα.

Με σημερινή επιστολή του προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκο Καρακούκη ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά όπως «-στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας- διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr