Πάτρα: Εργαζόμενος στο κέντρο αποκατάστασης για την μικρή Τζωρτζίνα – Οι αιχμές για την μητέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Εργαζόμενος στο κέντρο αποκατάστασης για την μικρή Τζωρτζίνα – Οι αιχμές για την μητέρα

Η κατάθεση εργαζομένου στο κέντρο αποκατάστασης ο οποίος ήταν πολύ κοντά στην μικρή Τζωρτζίνα

Μία ακόμη συγκλονιστική μαρτυρία, έρχεται να προστεθεί στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Πρόκειται για εργαζόμενο, ο οποίος δούλευε στο κέντρο αποκατάστασης και ήταν πολύ κοντά -κατά τα λεγόμενά του- στην μικρή Τζωρτζίνα μετά την εγκεφαλοπάθεια.

Ο συγκεκριμένος μίλησε στο MEGA και προκάλεσε αίσθηση με τα όσα ανέφερε.

«Η Τζωρτζίνα άλλες μέρες φαινόταν χαρούμενη ενώ κάποιες άλλες βυθιζόταν στις σκέψεις της. Το πρόβλημά της ήταν ότι δε μπορούσε να μας πει γιατί δεν μιλούσε. Το παιδί φαινόταν φοβισμένο. Η συμπεριφορά της μητέρας καμιά φορά, δεν έδειχνε το απαιτούμενο ενδιαφέρον».

Στη συνέχεια ανέφερε σε ότι αφορά τις μελανιές στο χέρι για τις οποίες οι γονείς είχαν ζητήσει εξηγήσεις από το κέντρο αποκατάστασης ότι: «ένα παιδί δε μπορεί να κάνει μελανιές πιάνοντάς το για να το σηκώσεις από το καρότσι. Πόσο μάλλον όταν το περιποιούνται άτομα εξειδικευμένα με τεράστια εργασιακή εμπειρία», τόνισε.

Η φωτογραφία ντοκουμέντο με τις μελανιές στο χέρι της μικρής Τζωρτζίνας

«Εγώ δεν διέκρινα νοητική υστέρηση»

Στη συνέχεια ο ίδιος εργαζόμενος πρόσθεσε ότι: «Το παιδί υποτίθεται ότι είχε νοητική υστέρηση, όμως εγώ δεν διέκρινα κάτι τέτοιο. Προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε την Τζωρτζίνα με εργοθεραπεία, ήρθαν ειδικοί, μιλήσαμε με άλλους ειδικούς, προσπαθήσαμε να φέρουμε ένα σύστημα επικοινωνίας ειδικό για παιδί, ένα μηχάνημα με ηλεκτρόδια που βάζουν στον εγκέφαλο για να μπορεί να επικοινωνεί. Όμως δεν προλάβαμε γιατί λίγο αργότερα το παιδί έφυγε από την ζωή».

«Η Τζωρτζίνα αντιλαμβανόταν πολύ περισσότερα από όσα νομίζαμε».

Ο εργαζόμενος αναφέρει επίσης: ότι «Η Τζωρτζίνα αντιλαμβανόταν πολύ περισσότερα από όσα νομίζαμε. Την μέρα που μπήκε για μαγνητική δεν ήρθε σε μας. Όμως λίγες ώρες αργότερα είδα το παιδί είχε έρθει στο χώρο μας. Είδα ένα παιδί κοιμισμένο από τη νάρκωση, ταλαιπωρημένο. Και εκεί έκαστε μέχρι το βράδυ», δήλωσε, ενώ ανέφερε ότι «την επόμενη ημέρα έμαθα ότι η Τζωρτζίνα είχε ξαναμπεί στο νοσοκομείο».

Ο εργαζόμενος του Κέντρου αναφέρει επίσης ότι του έκανε εντύπωση ότι κανείς δεν τους ενημέρωσε ότι το κοριτσάκι έκανε σπασμούς. «Οι νοσηλευτές θα έπρεπε να το γνώριζαν» είπε και τόνισε ότι «το παιδί δεν είχε κάνει ποτέ σπασμούς σε εμάς».

«Η Τζωρτζίνα φαινόταν ότι ήθελε να ζήσει»

Στη συνέχεια ο υπάλληλος του κέντρου λέει κάτι που πραγματικά δημιουργεί αίσθηση «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα ευτυχισμένο πλάσμα όσο βρισκόταν εκεί, επικοινωνούσε άψογα με το βλέμμα της, το γέλιο της και τις αντιδράσεις της. Είχε πολύ καλά αντίληψη και η αντίδραση στις θεραπείες της, ήταν ένα άψογο παιδί. Ήταν ένα παιδί που ήθελε να ζήσει, φαινόταν ότι ήθελε να ζήσει».

«Η μητέρα δεν έκανε καμία προσπάθεια»

Καταλήγοντας ο ίδιος τονίζει ότι στο κέντρο αποκατάστασης είχαν ήδη ξεκινήσει να σηκώνουν την Τζωρτζίνα. Ωστόσο όπως αποκάλυψε ο εργαζόμενος:«Μου έκανε εντύπωση που από τη μέρα που μας είπε η μητέρα ότι αρρώστησε, δεν έκανε καμία προσπάθεια να σηκώσει το παιδί».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr