Πάτρα – Ραγδαίες εξελίξεις: Tο υπ. Δικαιοσύνης διέταξε έρευνα για τις ιατροδικαστικές εξετάσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα – Ραγδαίες εξελίξεις: Tο υπ. Δικαιοσύνης διέταξε έρευνα για τις ιατροδικαστικές εξετάσεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα - Έρευνα διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης

Το «μαχαίρι στο κόκκαλο» σκοπεύει να φτάσει το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε, διατάχθηκε έρευνα εις βάθος για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν (από τους ιατροδικαστές κ. Τσάκωνα και κα Τσόλια), για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας ζήτησε πειθαρχική έρευνα, σε βάρος των δύο ιατροδικαστών, αλλά και έλεγχο της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων.

Η έρευνα, την οποία θα διενεργήσει ο κ. Καρακούκης, είναι ανεξάρτητη από την ιατροδικαστική εξέταση, που έχει αναλάβει μαζί με τον συνάδελφο του, ιατροδικαστή κ. Καλογριά, για τις συνθήκες θανάτου των δυο μικρών κοριτσιών Μαλένας και Ιριδας, σύμφωνα με πληροφορίες από το dikastiko.gr

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Αθηνών έχει καθήκοντα ελέγχου των ενεργειών των ιατροδικαστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση αφού όπως αναφέρεται επί λέξει «ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, οι προϊστάμενοι των Περιφερειακών Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών και οι προϊστάμενοι των Τοπικών Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών έχουν τις αρμοδιότητες των προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων αντιστοίχως και τις πάσης φύσεως αρμοδιότητες που προσήκουν στους λοιπούς υπαλλήλους που ασκούν τα καθήκοντα αυτά, όπως αρμοδιότητες πειθαρχικού χαρακτήρα, σύνταξης εκθέσεων αξιολόγησης των ιατροδικαστών και του λοιπού προσωπικού της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας».

Εν ολίγοις ο επικεφαλής έχει δικαίωμα και πειθαρχικού ελέγχου αφού η νομική δυνατότητα είναι σαφής αλλά και ελέγχου εσωτερικού της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων. Αυτό προφανώς διερευνά εξ αρχής ο κ. Καρακούκης, όπως απορρέει από τη νομική πρόβλεψη. Και βέβαια η εσωτερική έρευνα είναι ανεξάρτητη από την ιατροδικαστική εξέταση που έχει αναλάβει ο κ. Καρακούκης (μαζί με τον κ. Καλογριά) μετά την παραγγελία της εισαγγελίας, η οποία αφορά ποινικό έλεγχο για τις συνθήκες θανάτου των δυο μικρών κοριτσιών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr