Πάτρα: Σε πανικό η Πισπιρίγκου περιμένει να κληθεί για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Σε πανικό η Πισπιρίγκου περιμένει να κληθεί για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

H Ρούλα Πισπιρίγκου περίμενε ότι θα κατέθετε τα χαρτιά για την αποφυλάκιση της.

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου σε ότι αφορά στην ψυχολογία της, τις τελευταίες ώρες και πιο συγκεκριμένα από την στιγμή της δημοσιοποίησης του πορίσματος για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας. Πλέον όπως είπε ο δικηγόρος, «αρχίζει και λυγίζει συναισθηματικά». Μάλιστα ο δικηγόρος της είπε χαρακτηριστικά: «δεν ξέρω εάν μπορεί να ‘σηκώσει’ αυτό που συμβαίνει τώρα». Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η γυναίκα στην οποία αναφέρεται ο δικηγόρος, είναι η ίδια γυναίκα που έθαψε τρία παιδιά σε τρία χρόνια.

Σε ότι αφορά στο τι έρχεται συνολικά στην υπόθεση, ο δικηγόρος της μητέρας των τριών παιδιών είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι περιμένουν κλήση για επιπλέον κατάθεση της Πισπιρίγκου, μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη  – Καλογρηά. Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται προφυλακισμένη με την κατηγορία ότι σκότωσε με κεταμίνη την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα.

Μάλιστα χθες ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος είπε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου περίμενε ότι θα κατέθετε τα χαρτιά για αποφυλάκιση, τονίζοντας την άσχημη ψυχολογική της κατάσταση και τον πανικό της.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κλείσει η δικογραφία που έχει ανοίξει το Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση ενώ αναπόφευκτες φαίνεται ότι είναι και οι νέες διώξεις.

Παράλληλα, νέες πληροφορίες ήρθαν και σε ότι αφορά στην πολύωρη κατάθεση της αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας η οποία παρέμεινε χθες παραπάνω από 9 ώρες στη ΓΑΔΑ.

Περιμένει να κληθεί για νέα κατάθεση

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για την αντίδραση της 33χρονης μετά την δημοσίευση του ιατροδικαστικού πορίσματος για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Σχετικά με την κλήση της Ρούλας Πισπιρίγκου για κατάθεση, είπε πως, «εάν τα στοιχεία του πορίσματος είναι τέτοια που καταδεικνύουν με τόσο σαφή τρόπο εγκληματική ενέργεια, δεν χωρά αμφιβολία ότι σε πάρα πολύ σύντομο χρόνο θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες».

Ο κ. Ζάρδας μίλησε για την ψυχολογική κατάσταση της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι πρώτοι ιατροδικαστές ενήργησαν συναισθηματικά και όχι επιστημονικά. Δηλαδή δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι μπορεί υπάρχει εγκληματική ενέργεια από τη μητέρα; Δεν ενεργεί έτσι ένας ιατροδικαστής. Μου προκαλεί ανασφάλεια δικαίου, δεν το δέχομαι», ανέφερε αρχικά.

«Θεωρεί ότι είναι μία υπερβολή των ΜΜΕ»

«Επισκέφθηκα χθες την Ρούλα Πισπιρίγκου, είναι σαν να της έχουν έρθει δύο βαριά κεραμίδια στο κεφάλι, γιατί ενώ άκουγε όλη αυτή τη φημολογία περί ασφυκτικών θανάτων και εγκληματικής ενέργειας που να «φωτογραφίζει» προφανώς την ίδια, δεν ήθελε μέσα της να το πιστέψει. Θεωρεί ότι είναι μία υπερβολή των ΜΜΕ, δεν περίμενε ότι θα συνέβαινε αυτό στην πραγματικότητα. Περίμενε ότι το πόρισμα θα βάλει ένα φρένο σε όλη αυτή την παραφιλολογία και όχι ότι θα ανατρέψει σε τέτοιο βαθμό που φαίνεται, τις προηγούμενες εκθέσεις των επιστημόνων που εξέτασαν τα δύο νεκρά παιδιά», είπε ο κ. Ζάρδας.

»Μου δόθηκε η εντύπωση όταν την είδα ότι αρχίζει και λυγίζει συναισθηματικά, έχει μία εσωτερική δύναμη, δεν ξέρω εάν μπορεί να «σηκώσει» αυτό που συμβαίνει τώρα. Δυστυχώς οι δικηγόροι είμαστε οι τελευταίοι που τα μαθαίνουμε, ενώ θα έπρεπε να είμαστε οι πρώτοι που θα μαθαίναμε τα στοιχεία της – υποτίθεται – μυστικής προδικασίας, είναι θλιβερό. Εμείς για να έχουμε πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία, τα οποία συνθέτουν και μία νέα δικογραφία, θα γίνει μόνο εάν πρέπει να κληθούμε με την ιδιότητα του υπόπτου», συμπλήρωσε.

Για το πόρισμα

«Το πόρισμα δεν μπορεί να το αντικρούσει κάποιος μόνο με νομικό τρόπο, διότι οι περισσότερες πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό είναι ιατρικής και ιατροδικαστικής φύσεως. Οι ειδικοί θα μας πουν εάν εδώ υπάρχει πεδίο αμφισβήτησης. Θα μας τα πουν εγγράφως, εάν μας πουν ότι εδώ υπάρχει κενό, ή χρειάζεται περαιτέρω εξέταση, έτσι θα χαραχθεί η υπεράσπιση», απάντησε ο κ. Ζάρδας σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι όσο αφορά στην αποδοχή ή αμφισβήτηση του ιατροδικαστικού πορίσματος.

«Εάν οι τεχνικοί σύμβουλοι μας πουν ότι δεν επιδέχεται αμφισβήτηση το πόρισμα, προφανώς οι δικηγόροι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ιατρικά επιχειρήματα, ούτε έχουμε πρόθεση να δημιουργήσουμε αντίκρουση ανύπαρκτη», επεσήμανε.

Ήρεμη στην κατάθεσή της η αδελφή της Ρούλας

«Κράτησε 9 ώρες η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ήρεμη, κατέθεσε τα γεγονότα με ροή και ειρμό χωρίς να πέσει σε αντιφάσεις. Δεν είπε ότι αντιλήφθηκε κάτι που να της δημιουργεί την εντύπωση ότι κάποιος έπνιξε το παιδί και ανέφερε ότι αναμένει περισσότερα στοιχεία. Έχουμε ένα πόρισμα όπου καταγράφονται με σαφήνεια τα ευρήματα και οι αιτίες θανάτου των παιδιών. Είναι εγκληματικές ενέργειες και οι δύο θάνατοι. Η αστυνομία μπορεί να πάρει κάποιες συμπληρωματικές καταθέσεις, και από την προφυλακισμένη, ειδάλλως θα στείλει τη δικογραφία στον εισαγγελέα, ο οποίος θα ασκήσει προφανώς ποινική δίωξη καθώς υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Καλλιακμάνης αναφορικά με την μαραθώνια κατάθεσης της αδελφής της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καλλιακμάνη η νέα κλήση του εισαγγελέα προς την Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα αργήσει να έρθει.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr