Πεταλιοί: Η «Καραϊβική της Ελλάδας» βρίσκεται στην Εύβοια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πεταλιοί: Η «Καραϊβική της Ελλάδας» βρίσκεται στην Εύβοια

Το μαγικό νησί με την εξωτική ομορφιά

Το μαγικό νησί με την εξωτική ομορφιά, η «Καραϊβική της Ελλάδας» βρίσκεται στην Εύβοια και φυσικά πρόκειται για τα νησιά Πεταλιοί.

Οι Πεταλιοί είναι νησιωτικό σύμπλεγμα στο Νότιο Ευβοϊκό Κόλπο, ενώ ανήκουν στο δήμο Καρύστου.

Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 συνολικά νησιά, τα οποία είναι όλα ακατοίκητα, ενώ παλιά η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι, δύο από τα νησιά κατοικούνταν από ένα μικρό αριθμό ανθρώπων. Τα συγκεκριμένα είναι και τα δύο μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν τα νησιά  Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι.

Η συνολική έκταση των Πεταλιών είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Ιστορικά, οι Πεταλιοί κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας ήταν την κτήση του Ομέρ πασά της Καρύστου και μάλιστα φιλοξενούσαν το χαρέμι του.

Πρόκειται για ένα μαγικό μέρος με φοβερή ομορφιά, την υπέροχη πολυχρωμία των νερών και τις εξωτικές παραλίες που δε θυμίζουν σε τίποτα οποιαδήποτε άλλη παραλία της Εύβοιας και της Ελλάδας.

Το βίντεο του haanity στο youtube μας ταξιδεύει στη δυτική πλευρά της Μεγαλονήσου, σε έναν καταπληκτικό απάνεμο όρμο, με τιρκουάζ νερά και ψιλή λευκή άμμο.

Στην παραλία, η άμμος που είναι παχιά και ψιλή, δημιουργεί μικρές αμμοθίνες στην οποίες βρίσκουν άνετη ανάπαυση οι επισκέπτες. Επιπλέον, κοντά στην παραλία υπάρχουν ερείπια κτιρίων από την εποχή της Τουρκοκρατίας, στα οποία διέμενε το χαρέμι του Ομέρ, πασά της Καρύστου και από τα οποία οι χανούμισες αντίκριζαν το απέραντο τιρκουάζ της παραλίας που σας παρουσιάζουμε. Αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη για μπάνιο και εκδρομή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr