Πώς μικρά παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης για 5 ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς μικρά παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης για 5 ευρώ

Σοκαριστικές καταγγελίες για μικρά παιδιά θύματα εκμετάλλευσης από ηλικιωμένους
Μόνο θλίψη και οργή προκαλεί η αποκάλυψη κυκλωμάτων παιδοβιαστών και εκμεταλλευτών σε περιοχές της χώρας.
Στη σκιά της σοκαριστικής υπόθεσης παιδοβιασμού και μαστροπείας στα Σεπόλια έρχεται στην επιφάνεια μία υπόθεση κακοπόιησης παιδιών ρομά στην Πάτρα από ηλικιωμένους, που τα εκμεταλλεύονται σεξουαλικά για πέντε και έξι ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος» τουλάχιστον την τελευταία διετία παρουσιάζεται μεγάλη έξαρση σε καταγγελίες για εκμετάλλευση μικρών παιδιών στον καταυλισμό Ριγανοκάμπου αλλά και σε άλλους καταυλισμούς.

Οι καταγγελίες ήταν συγκεκριμένες και έγιναν από την επιστημονική ομάδα του προγράμματος «Υγεία για Ολους».

«Δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα. Παρ’ ότι κλήθηκα από τον εισαγγελέα μετά το δημοσίευμα και έκανα σχετική κατάθεση. Παρ’ ότι έγινε σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας με τη συμμετοχή και φορέων της πόλης, η κατάσταση παραμένει ίδια. Τα παιδιά είναι πλήρως εγκαταλελειμμένα και συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης και επαιτείας» έχει επισημάνει στην «Π» η συντονίστρια του προγράμματος «Υγείας για όλους» Ελένη Σωτηροπούλου.

Η ίδια κατέθεσε στην εφημερίδα τη λύπη της και την απογοήτευσή της που οι πάντες γνωρίζουν αλλά κανείς δεν κάνει κάτι. «Το έχουμε καταθέσει εγγράφως και προφορικώς σε όλες τις αρμόδιες αρχές και τα υπουργεία. Στο μόνο που δίνουν βαρύτητα είναι η γραφειοκρατία και ο αριθμός πρωτοκόλλου των εγγράφων».

Μέσω της «Π» η κ. Σωτηροπούλου και ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής και μέλος του ΔΣ του προγράμματος καθηγητή Παιδιατρικής Γιώργος Χρούσος είχαν απευθύνει έκκληση για την προστασία των παιδιών.

«Καλούμε και παρακαλούμε τους φορείς να παρέμβουν. Υπάρχουν τρόποι να ελέγξουν την κατάσταση και να εξαναγκάσουν τους γονείς να σταματήσουν την εκμετάλλευση των παιδιών τους. Είναι γνωστό ότι σε συγκεκριμένους χώρους της Πάτρας, πλατείες, χώρους ανοιχτούς πάρκινγκ, στη σιδηροδρομική γραμμή στα Βραχνέικα, στον Κόκκινο Μύλο και αλλού πηγαίνουν άρρωστοι ψυχικά ηλικιωμένοι και για πέντε και έξι ευρώ εκμεταλλεύονται σεξουαλικά κοριτσάκια και αγοράκια του καταυλισμού».

Η κ. Σωτηροπούλου είχε επισημάνει στην εφημερίδα ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη έρευνα για τον εντοπισμό αυτών των περιστατικών. «Πέραν του ότι όλα αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια μας, ο μακροσκοπικός έλεγχος που κάνει ο παιδίατρος εντοπίζει τα ευρήματα που δείχνουν ότι υπήρξε η σεξουαλική κακοποίηση. Βλέπουμε στο καταυλισμό κοριτσάκια βαμμένα, με σκουλαρίκια, με χρυσαφικά κ.λπ. κι αν τα ρωτήσεις ποιος σου τα αγόρασε απαντάνε ‘’ο άλλος παππούς’’».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr