Πώς ο Έλον Μασκ κατάφερε να αναστατώσει την Εύβοια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς ο Έλον Μασκ κατάφερε να αναστατώσει την Εύβοια

Μια συστοιχία φωτεινών κουκίδων που διέσχισαν γρήγορα τον ουρανό αναστάτωσε την Εύβοια και πυροδότησε διάφορες θεωρίες

Μια συστοιχία φωτεινών κουκίδων που διέσχισαν γρήγορα τον ουρανό αναστάτωσε την Εύβοια και πυροδότησε διάφορες θεωρίες.

Το βράδυ του Σαββάτου, πολλοί κάτοικοι της Κεντρικής Ελλάδας, από διάφορες περιοχές, καθώς και από την Εύβοια, αναρωτήθηκαν αν αυτό που έβλεπαν, θα μπορούσε να είναι… εξωγήινοι. Ταυτόχρονα άρχισαν να ανεβαίνουν στο διαδίκτυο διάφορες εικόνες και εικασίες για το τι μπορεί να ήταν αυτό το φαινόμενο, όπως αναφέρει το LamiaReport.gr.

Οι δορυφόροι του Ελον Μασκ

Τελικά πρόκειται για δορυφόρους της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά για την παροχή γρήγορου δορυφορικού Ίντερνετ, μέσω του συστήματος Starlink. Οι συγκεκριμένοι δορυφόροι βρίσκονται σε τροχιά σε σχετικά χαμηλό ύψος και για αυτό είναι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού.

Η εκτόξευση των 143 δορυφόρων του Έλον Μασκ έγινε στις 24 Ιανουαρίου 2021, ενώ στόχος είναι στα επόμενα χρόνια να έχει σε περιφορά γύρω από την Γη περίπου 4.000 τέτοιους δορυφόρους. Το συγκεκριμένο θέαμα, έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, με ειδική εφαρμογή που προβλέπει πότε θα είναι ορατοί οι δορυφόροι στην κάθε περιοχή.

Εκτός από την Ελλάδα, οι δορυφόροι της SpaceX έγιναν ορατοί και άλλες χώρες, όπως στην Αϊόβα των ΗΠΑ, όπου τοπικό μέσο έλαβε δεκάδες κλήσεις και ηλεκτρονικά μηνύματα από πολίτες που δήλωναν ότι είδαν μία συστοιχία φωτών να ταξιδεύουν σε ευθεία γραμμή στον ουρανό στα ανατολικά της Πολιτείας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

Tartis campaign
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ