Πώς θα πάρετε τα χρήματα για το επίδομα βενζίνης αφού κάνετε την αίτηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα πάρετε τα χρήματα για το επίδομα βενζίνης αφού κάνετε την αίτηση

Με sms η διαδικασία μετά την αίτηση στο gov.gr

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης, με τους πρώτους δικαιούχους να μπαίνουν στο gov.gr και να κάνουν αίτηση για το Fuel Pass.

Η ΚΥΑ που εκδόθηκε τη Μ. Πέμπτη περιγράφει αναλυτικά, όχι μόνο τη διαδικασία της αίτησης αλλά και τι ακολουθεί στη συνέχεια, προκειμένου να πάρετε τα χρήματα.

Συγκεκριμένα, όσοι επιλέξουν την έκδοση ψηφιακής κάρτας, θα λάβουν με SMS έναν κωδικό επιβεβαίωσης προκειμένου να την ενεργοποιήσουν και να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το Fuel Pass σε κάποιο πρατήριο καυσίμων.

Αναλυτικά τα βήματα για την πίστωση των χρημάτων για το επίδομα βενζίνης είναι τα εξής:

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Η ψηφιακή κάρτα εκδίδεται από τράπεζα

Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς taxisnet

Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει αμελλητί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας: α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31.7.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 5 ευρώ

Πώς κάνετε αίτηση με Taxisnet στο gov.gr για επίδομα βενζίνης

Αρχικά πρέπει να μπείτε στην πλατφόρμα που έχει ανοίξει από το πρωί πατώντας ΕΔΩ χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet.

Θα κληθείτε στη συνέχεια να συμπληρώσετε τρία στοιχεία: Διεύθυνση e-mail, αριθμό κινητού τηλεφώνου και αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού.

Στο τέλος επιλέγετε είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ανωτέρω χρηματικού ποσού σε αυτήν, είτε την πίστωση του ποσού στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος καυσίμων

Δικαιούχος είναι κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ. Η κάλυψη του κόστους καυσίμων αφορά το τρίμηνο Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου.

Πέρα όμως από τα βασικά εισοδηματικά κριτήρια, θα πρέπει να υπάρχουν και οι εξής τέσσερις προϋποθέσεις:

Κάθε όχημα, μοτοσικλέτα ή μοτοποδήλατο μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει κατά πλήρη κυριότητα, συγκυριότητα ή leasing

Το όχημα θα πρέπει να βρίσκεται σε κυκλοφορία

Το όχημα θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο

Να μην έχει οφειλές για τέλη κυκλοφορίας

Οι ημερομηνίες ανάλογα με το ΑΦΜ

Εφόσον πληρείτε τα παραπάνω κριτήρια, θα μπορείτε να μπείτε στη πλατφόρμα ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ σας στις ημερομηνίες:

26.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1

27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3

28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5,

29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7,

30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr