Πώς βρέφος 8 μηνών κινδύνεψε να πνιγεί με ένα μπαλάκι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς βρέφος 8 μηνών κινδύνεψε να πνιγεί με ένα μπαλάκι

Ένα μπαλάκι κόντεψε να γίνει αιτία να πνιγεί ένα βρέφος μόλις 8 μηνών
Η ζωή ενός μικρού αγοριού, μόλις 8 μηνών κινδύνεψε το βράδυ της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου καθώς το μωράκι όπως έπαιζε κόντεψε να πνιγεί με ένα μπαλάκι.

Τι συνέβη

Λίγο μετά τις 19:30 σε γειτονιά της Αμαλιάδας ακούστηκαν οι φωνές μίας γυναίκας που έντρομη είχε βγει στο δρόμο και καλούσε σε βοήθεια, κρατώντας στην αγκαλιά της τον γιο της μόλις 8 μηνών. Η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν μεγάλη, μέχρι οι γείτονες να καταλάβουν τι είχε συμβεί.

Το μωράκι παίζοντας έβαζε ένα μπαλάκι στο στόμα του με συνέπεια να μην μπορεί να ανασάνει και να κινδυνέψει η ζωή του.

Χάρη στη μητέρα αλλά και στους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλιάδας το βρέφος, κατάφερε να σωθεί, ενώ μεταφέρθηκε για εξετάσεις και νοσηλεία στο Νοσοκομείο Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», ένας γείτονας ήταν εκείνος που τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και άμεσα η παιδίατρος που βρίσκονταν στο νοσοκομείο κα Γκάμπι Φεκετέα και το προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας ξεκίνησαν την προσπάθεια να βγάλουν από το στόμα του παιδιού το μπαλάκι και μάλιστα το συντομότερο δυνατό για να καταφέρει να ανασάνει και να επανακτήσει τις αισθήσεις του.

Αφού κατάφεραν και έβγαλαν το μπαλάκι από το στόμα του παιδιού, συνεχίστηκε η προσπάθεια για πλήρη επανάκτηση των αισθήσεών του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε το ενδεχόμενο να διασωληνωθεί, κάτι που τελικά απεφεύχθη.

Τελικά, το παιδί κατάφερε να συνέλθει και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου, συνοδεία περιπολικού και μηχανών της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr