Πότε τελειώνει ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε τελειώνει ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας

Μόλις λίγες εβδομάδες έμειναν για το τέλος του Δακτυλίου για την περίοδο 2022-2023 που θα σημάνει την ελεύθερη κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για το «καλοκαιρινό διάλειμμα» του Μικρού Δακτυλίου, το οποίο θα σηματοδοτήσει την ελεύθερη κυκλοφορία των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης και των φορτηγών αυτοκινήτων με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνoυς στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που είχε εκδοθεί τον Οκτώβριο του 2022, τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας λήγουν την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023.

Ώρες και μέρες Δακτυλίου

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο του Δακτυλίου επιτάσσει την εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων κάθε Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07.00-20.00 και την Παρασκευή από 07.00-15.00.

Τις άρτιες (ζυγές) ημερομηνίες κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα με αριθμό κυκλοφορίας που τελειώνει σε 0,2,4,6,8 και τις περιττές (μονές) τα αυτοκίνητα που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr