Πότε ξεκινά το ψηφιακό φροντιστήριο – Εντελώς δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε ξεκινά το ψηφιακό φροντιστήριο – Εντελώς δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία

Μέσω chat ο μαθητής θα μπορεί να υποβάλλει ερωτήματα.

«Το ψηφιακό φροντιστήριο είναι μια ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία μέσω μιας πλατφόρμας που θα παρέχει και σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση», είπε στην ΕΡΤ ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Κατσαρός.

«Μέσω της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν βιντεοσκοπημένα μαθήματα, με όλη την διδακτέα ύλη, ασκήσεις, πειράματα, κλπ», όπως είπε ο κ Κατσαρός.

Μέσω chat ο μαθητής θα μπορεί να υποβάλλει ερωτήματα

Επισήμανε ότι αν ο μαθητής έχει απορίες θα μπορεί μέσω chat να υποβάλλει ερωτήματα για να του απαντηθούν.

Στο πλαίσιο του φροντιστηρίου «θα υπάρχουν επίσης και τεστ αξιολόγησης για να μπορούν οι μαθητές να βλέπουν τις δυνατότητές τους», όπως είπε ο κ Κατσαρός.

Παράλληλα, ο ίδιος ενημέρωσε ότι θα υπάρχει η σύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου ο μαθητής θα μπορεί να παρακολουθεί μαθήματα από εκπαιδευτικό σε realtime.

Τον Φεβρουάριο ξεκινάνε πιλοτικά τα μαθήματα

Η δράση αυτή θα ξεκινήσει σε πρώτη φάση πιλοτικά τον Φεβρουάριο του 2023 με βιντεοσκοπημένα μαθήματα πάνω στα μαθηματικά και σε άλλο ένα μάθημα και θα αφορά κυρίως τις τελευταίες τάξεις του Γυμνασίου και την Ά, Β΄ Λυκείου, σύμφωνα με τον κ Κατσαρό.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η συμμετοχή στο φροντιστήριο θα είναι «απολύτως δωρεάν».

Υπογράμμισε τέλος ότι «με τις τοποθετήσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες θα φτάσουμε συνολικά τις 20.000 διορισμούς αναπληρωτών καθηγητών, νοσηλευτών, παράλληλης στήριξης και σε βοηθητικό προσωπικό».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr